Hrvatska
Regija
U subotu i nedjelju Dubrava kup s iznimno jakim sudionicima

U subotu i nedjelju Dubrava kup s iznimno jakim sudionicima

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Cibona, Široki, Dubrava, Krka

U subotu i nedjelju, 17. i 18.rujna u Dubravi se igra tradicionalni turnir ”Dubrava kup” koji je ove godine po izboru sudionika iznimno atraktivan s obzirom da će na njemu uz domaćina Furnir nastupiti aktualni prvak Hrvatske Cibona, viceprvak BiH HKK Široki i Krka iz Novog Mesta, prošlosezonski član ABA lige.

Furnir u turnir ulazi nakon sedam odigranih pripremnih utakmica u kojima trener Jeronimo Šarin brusi formu mlade momčadi koja će biti najmlađa u HT Premijer ligi, a kojoj će utakmice s klubovima ovog ranga kao i one odigrane protiv ABA 2 ligaša Šenčura i Borca iz Banja Luke uvelike pomoći u što boljoj pripremi sezone u kojoj će Lavovi uz HT Premijer ligu igrati i Alpe Adria Cup.

”Čeka nas izuzetno jaki turnir sa suparnicima koji su na razini ABA i ABA 2 lige. Mislim da će to biti dobar pokazatelj što smo radili u pripremama, a ujedno i generalna proba što nas očekuje nakon 1.listopada. U polufinalu nas očekuje jedna nova Cibona protiv koje će zaigrati jedan novi i mlađi Furnir. Mislim da smo odradili jedne dobre pripreme i ovim putem zahvalio bih se našim ljudima u klubu koji su nam omogućili ovako kvalitetne i jake pripremne utakmice koje smo igrali i u Sloveniji i u BiH. Odigrali smo veliki broj prijateljskih utakmica što će ovim igračima koji nemaju dovoljno iskustva biti velika korist. Dižemo se iz utakmice u utakmicu i vjerujemo da ćemo kroz sezonu promovirati što više mladih igrača. Ovim putem pozivam gledatelje da dođu na turnir i vide jedan novi Furnir u konkurenciji kvalitetnih klubova.”..kaže trener Furnira Jeronimo Šarin.

Gotovo potpuno nova Cibona (ostali samo Radovčić i Majcunić) s novim trenerom Josipom Sesarom u Dubravu se dolazi po prvi puta predstaviti javnosti, a ono što je zanimljivost ovogodišnjeg turnira je svakako i činjenica da će na klupi Širokog (Ivan Velić) i Krke (Gašper Okorn) sjediti treneri koji su potpisali posljednja dva naslova prvaka Hrvatske za Cibonu (2019. i 2022.)

U polufinalu u subotu od 16.30 igraju HKK Široki i Krka, a od 18.30 Furnir i Cibona. U nedjelju od 14 sati igra se utakmica za treće mjesto, a od 16 sati je finalna utakmica. Ulaz u SD Dubrava je slobodan.