Hrvatska
U sudaru Šarlija pobjedu odnio sin, briljirao Dino Palčić

U sudaru Šarlija pobjedu odnio sin, briljirao Dino Palčić

Autor: Branko Tabak

Sonik ne odustaje od petog mjesta.

Košarkaši Sonik Puntamike su ostali u igri za plasman na peto mjesto uoči doigravanja i nakon gostovanja kod Vrijednosnica Osijek. Zadrani su slavili 70-80.   

Na 80 sekundi prije kraja treće četvrtine imali su Puntamičani prednost od 18 poena (42-60). Domaćini su u završnoj četvrtini posegnuli iz sve snage, stigli do 57-64, no tada je sijevnula trica Sandra Rašića, potom i poeni Daniela Zovka za povratak kontrole utakmice u zadarske ruke (57-69).

Do kraja susreta igralo se na refule. Na dvije minute i 40 sekundi do kraja Pavao Paić je s linije slobodnih bacanja smanjio na 65-70. Lovre Runjić gubi loptu, no Šime Lisica promašuje tricu, a Dino Palčić s dva pogođena bacanja vraća mir u redove gostiju (65-72). 

Još jednom su priprijetili Osječani. Vito Porobić je ukrao loptu Palčiću i zabio za 68-72, no Palčić je ponovno bio mirne ruke sa elobodnih bacanja i priči je tu bio kraj. 

Kod Zadrana se istaknuo Dino Palčić s 19 poena, 11 skokova i 7 asistencija. Tomislav Cvitković je zabio 12, Jakov Vladović 11, Lovre Runjić po 10, a Marino Šarlija i Sandro Rašić po 8 poena. 

Najefikasniji igrači domaćina bili su Pavao Paić i Vito Porobić sa po 16 poena. Šime Lisica postigao ih je 12, Arian Lakić 11, a Robert Kujundžić 10. 

Ovom porazom Osijek se i službeno oprostio od doigravanja u koje će kao siguran putnik trenutno osmoplasirana Šibenka. Narančaste teorija drži u igri za sedmo mjesto, ali ne ovise o sebi - potrebna su im oba poraza Zaboka (gostuje kod Hermesa i Škrljeva) uz dvije pobjede u preostala dva kola (dočekuju Škrljevo i gostuju kod Sonika).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore