Regija
U susretu koji ostavlja mentalne traume FMP svladao Partizana

U susretu koji ostavlja mentalne traume FMP svladao Partizana

Autor: Paulo Sarić

Na utakmici je dosuđeno 66 osobnih pogrešaka i izvedeno 86 slobodnih bacanja!

Uvjerljivom pobjedom Crvene zvezde nad Mega Leksom, rezultatom 85-70, započelo doigravanje za prvaka Srbije. Za razliku od crvenog-bijelog dijela Beograda, koji je smireno mogao gledati susret svoje momčadi, navijači Crno-bijelih nisu imali tu privilegiju. U nevjerojatnoj utakmici nakon koje zaista treba provjeriti jesu li suci štrajkali ili se samo rugali, vidjeli smo vidjeli čak 66 osobnih grešaka i čak 86 slobodnih bacanja. Slovima: šezdeset i šest osobnih pogrešaka i osamdeset i šest slobodnih bacanja.

Protivno očekivanjima mlada momčad FMP-a pokazala se kao izrazito tvrd suparnik i slavila u Pioniru rezultatom 91-96. Već je serija 4-10 kojom su otvorili susret nagovijestila da će Pantere večeras biti raspoložene. Gosti su u nekoliko navrata tijekom prvog dijela susreta imali prednost od devet poena, no nisu uspijevali otići na dvoznamenkastu razliku. Partizan je poluvrijeme završio serijom 15-3 i na odmor otišao sa prednošću od tri poena. Izgledalo je tada da su se Crno-bijeli konsolidirali, no dojam je varao. FMP je otvorio nastavak serijom 0-13 i na krilima Filipa Čovića prvi puta došao do dvocifrene prednosti. Uskoro se Čoviću pridružio i Bolden pa su gosti bez većih problema održavali prednost.

U posljednjoj smo četvrtini gledali nešto što se tek na momente moglo nazvati košarkom. U svakom, ili gotovo svakom napadu, suđena je osobna pogreška pa smo gledali maraton slobodnih bacanja. Iako su ih izveli Bog-te-pita-koliko, upravo su tu košarkaši Partizana izgubili susret. Promašili su ih čak 16, više nego što brojne momčadi uopće dobiju priliku pucati.

Kada su košem Birčevića pet minuta prije kraja prišli na samo minus pet, izgledalo je da nije sve izgubljeno za domaćina, no FMP je odigrao smireno, napadali su koš i iznuđivali slobodna bacanja. Trica Čovića na ulasku u 39. minutu odvela je goste na plus devet, što su, iako je domaćin stiskao, uspjeli održati do kraja. Posljednju priliku za Partizan propustio je Hatcher kada je na minus šest sedam sekundi prije kraja promašio prva dva slobodna bacanja, a treće, koje je trebao promašiti – zabio.

Goste su predvodili Čović i Bolden s 23, odnosno 18 koševa, dok je najbolji u redovima Partizana bio kapetan Veličković koji je zabio 27 poena. FMP će već u petak s početkom u 21 sat imati priliku potvrditi veliko iznenađenje i plasirati se u finale srbijanskog košarkaškog prvenstva.