Hrvatska
U utakmici na 'refule' Cibona slavila protiv Škrljeva i povela 1-0

U utakmici na 'refule' Cibona slavila protiv Škrljeva i povela 1-0

Četvrtfinale doigravanja.

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije domaćeg prvenstva Cibona je u Draženovom domu pobijedila Adria Oil Škrljevo rezultatom 92-80.

Utakmicu je bolje otvorila ekipa Škrljeva no Cibona je ubrzo konsolidirala svoje redove i počela kreirati prednost od 20 razlike s koliko je otišla na veliki odmor. Toliko su Vukovi vodili i minutu prije kraja treće četvrtine (70-50) kad su gosti krenuli u seriju od nevjerojatnih 16-0 i došli do zaostatka od samo -4 (70-66). Cibona je opet imala vremena doći do 18 poena prednosti (92-74) i ipak mirno utakmicu privesti kraju.

Mateo Drežnjak je s 20 koševa predvodio Cibonu, Krešimir Radovčić je ubacio 12 poena, a po devet Darko Planinić i Toni Nakić. Arkim Robertson je s 19 koševa bio najefikasniji u gostujućoj ekipi.

Druga utakmica je na rasporedu u srijedu u 18.00 sati kada će Cibona u goste Škrljevu i pokušati doći do druge pobjede s kojom bi izborila polufinale.

Vladimir Jovanović:

Ekipa Škrljeva je kvalitetna kao što sam rekao i u najavi. Mi smo došli do nekih dvadesetak razlike, kad su oni  pokazali karakter i kvalitetu, doveli utakmicu na dva posjeda i to je pokazatelj da ih shvatimo još ozbiljnije. Mi smo u nekim trenucima pomislili da je utakmica gotova, riješena, što se ne smije događati. Na kraju smo opet imali snage da izvučemo utakmicu. Moramo biti bolji i pametniji i to pokazati već narednu utakmicu.

Mateo Drežnjak:

Ušli smo u utakmicu s velikom željom, ali nismo ispunjavali obrambene zadatke.  Tad su nam zabili neke lake koševe. Poslije smo to korigirali i držali do treće četvrtine kad nam se dogodio veliki pad. Priveli smo utakmicu kraju naizgled lako i najbitnije je da smo pobijedili.

Damir Rajković:

Problem je bio u toj drugoj četvrtini. Imali smo 20 izgubljenih lopti, to je rezultiralo s njihovom kontrom koju su oni lako realizirali. Kroz tu našu lošu igru se reflektirao taj veliki minus. Kad smo u trećoj četvrtini izgubljene lopte sveli na nulu, približili smo se. Svaka čast dečkima, probudili su tu ideju da se pokušamo vratiti u Zagreb što nam je želja.

CIBONA – ADRIA OIL ŠKRLJEVO  92-80 (25-19, 30-16, 15-20, 22-25)

KOMPLETNA STATISTIKA