Hrvatska
Regija
U uzavreloj atmosferi Gripa Split izgubio od FMP-a nakon produžetka

U uzavreloj atmosferi Gripa Split izgubio od FMP-a nakon produžetka

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/ Ivica Čavka

ABA liga

Opet drama na Gripama, ali ovaj put nije otišla na stranu Splita. Poraz od FMP-a u 25. kolu AdmiralBet ABA lige 85:90 (18:20, 21:18, 13:14, 22:22, 11:16) stigao je nakon produžetka. 

Bila je to izjednačena utakmica, praktički se stalno igralo na jednu loptu, na jedan posjed. Split je u regularnom dijelu, nakon "trice" Maja Kovačeviča (10 poena) minuti i pol prije kraja imao 72:69 i napad, ali ga nije realizirao. Tada su na red došle sekunde FMP-a, Nerandžić je smanjio, a nakon još jednog propuštenog napada Stepanović je 25 sekundi prije kraja pogodio "tricu" za vodstvo gostiju 74:72. Žganec je s linije slobodnih bacanja poravnao, a "Žuti" su uspjeli obraniti posljednji napad. U produžetku gosti su imali više svježine i uspjeli doći do pobjede.

- Dali smo svoj maksimum, samo mogu čestitati igračima. Presudile su na kraju dvije izgubljene lopte koje su proizašle iz njihove agresivnosti i manjka koncentracije kod nas. U produžetku više nismo uspjeli energetski odgovoriti da bi utakmicu izvukli do kraja. Atmosfera je bila fantastična, hvala publici. U zadnje vrijeme igramo dosta dobro, uspjeli smo privući navijače na Gripe - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Atmosfera na Gripama zaista je bila briljantna, navijači su nosili umorne "Žute" kojima je to bila treća utakmica u pet dana (nije bilo ni ozlijeđenog Roka Ukića), a dodatno je navijače nekulturnim ponašanjem "podigao" FMP-ov centar Danilo Tasić.

- Bespotrebno skroz. Odmah sam mu rekao da je pogriješio. Ispričavamo se, nije bilo ništa s lošom namjerom. Ovdje smo se zaista osjećali dobrodošli u svakom smislu. Neće se sigurno više ponoviti – u ime Tasića ispričao se trener FMP-a Nenad Stefanović.

Split: Perković 14, Kedžo, Runjić 2, Žganec 12, Čampara 4, Šiško, Jukić, Kovačevič 10, Jones 17, Shorter 22, Barič 4.

Standings provided by SofaScore LiveScore