Europa i Svijet
Hrvatska
U vrijeme kada hrvatska košarka pati ZDBT je primjer u kojem smjeru trebamo ići

U vrijeme kada hrvatska košarka pati ZDBT je primjer u kojem smjeru trebamo ići

Neven Spahija: Ovo je mali Final Four!

Nevjerojatno je da je netko uspio napraviti ovakav turnir u Zadru, ZDBT je mali Final Four. U vrijeme kada hrvatska košarka pati ovo je za svaku pohvalu i doprinos da se krene ispočetka, poručio je na današnjem predstavljanju petog izdanja Zadar Basketball Tournamenta Neven Spahija, trener momčadi Maccabi Tel Aviv koja je prvi put dio pripremnog košarkaškog turnira koji će se od 20. do 23. rujna održati na Višnjiku.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije izrazio je žaljenje što posljednjih 18 godina nije imao priliku posjetiti Zadar.

- Nadam se da će se Zadar vratiti na mjesto koje mu pripada, u Euroligi. Pozivam Zadrane da dođu pratiti vrhunsku košarku. Između ostalog, imat će priliku vidjeti i iznimno talentiranog  17-godišnjeg Denija Avdiju, istaknuo je Spahija.

Prema najavljenim sastavima riječ je o najjačem zadarskom turniru do sada. Osim Maccabi Tel Aviva, na turniru sudjeluju Fenerbahce, CSKA, Olimpia Milano, Bayern Munchen i Liaoning Flying Leopards.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

- Organizacija je na najvećem nivou i svake godine vide se dodatni koraci naprijed. Zadar je prelijep, ali ovdje smo došli raditi. Ovo je moja peta sezona na klupi CSKA, ambicije su velike i želim da razmišljamo realnije te igramo kvalitetnu i zdravu košarku. Tada će rezultati doći, poručio je Dimitrios Itoudis, trener ruske momčadi koja je postala stalan gost zadarskog turnira, najavivši nastup Nanda de Cola i Sergija Rodriqueza.

Dobrodošlicu velikim trenerskim imenima i njihovim momčadima na današnjoj konferenciji za medije zaželjela je organizatorica turnira i direktorica tvrtke Sport Event, Zdenka Zrilić, otkrivši detalje ovogodišnjeg, jubilarnog petog izdanja.

- Turnir će pratiti televizijski prijenos u 15 zemalja, jednak broj NBA skauta te 108 akreditiranih novinara. Uz utakmice tu je i popratni program - tradicionalni Kids' day na kojem će mladi ljubitelji košarke imati priliku upoznati svoje idole. Najavljen je dolazak polaznika škola košarke i mlađih igračkih selekcija kojima smo osigurali besplatan ulaz. U sklopu turnira održat će se stručni seminar za košarkaške djelatnike koji će imati priliku učiti od Spahije i Itoudisa. U Zadar Basketball Tournament uklopili smo i Memorijalni turnir Denis Špika. Želimo omogućiti svim mladim uzrastima da na jednom mjestu vide najbolje od košarke, poručila je Zrilić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Na pitanje o interesu kojeg očekuje na tribinama Krešinog doma, Zrilić je naglasila kako „istinski ljubitelji košarke ovo neće propustiti, a pitanje je tko su oni“.

Turnir započinje u četvrtak 20. rujna u 20 sati. Prvi na parket dvorane Krešimir Ćosić izlaze igrači kineskog prvaka Liaoning Flying Leopardsa i ruskog CSKA.


Ulaznice se mogu kupiti na blagajni ŠC Višnjik prema sljedećem rasporedu:

Srijeda 19. rujna - od 10 do 18 sati

Četvrtak 20. rujna - od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice

Petak 21. rujna - od 10 sati od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice

Subota 22. rujna - od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice

Nedjelja 23. rujna – od 10 sati do poluvremena finalne utakmice

Raspored turnira potražite u nastavku:

ZDBT 2018 - GAME SCHEDULE.pdf