Europa i Svijet
NBA PREVIEW: U Washingtonu vjeruju da su najbolja momčad Istoka

NBA PREVIEW: U Washingtonu vjeruju da su najbolja momčad Istoka

Može li Howard pomoći Wallu?

Divizija „Southeast“:

 

U WASHINGTONU VJERUJU DA SU NAJBOLJA MOMČAD ISTOKA

MOŽE LI HOWARD POMOĆI WALLU?

WASHINGTON WIZARDS: NBA prvaci (1): 1978 (kao Washington Bullets); skor u povijesti 2096-2519 (45,4%)

TRENER: Scott Brooks, 9 sezona, skor 430-279 (92-72 kao trener Wizardsa)

LANI: skor 43-39, 8. na Istoku. Play-off: u prvom krugu izgubili od Toronto Raptorsa 2-4

PROMJENE: Promijenili su startnog centra i on će biti Dwight Howard (Charlotte), dok je Poljak Marcin Gortat novi igrač Clippersa. Nova lica su i Jeff Green (Cleveland), Austin Rivers (LA Clippers), Thomas Bryant (LA Lakers) i rookie Troy Brown. Osim Gortata u Clipperse je otišao Mike Scott, a nema više ni Tya Lawsona, Ramona Sessionsa i Chrisa McCoullogha.

ŠTO OČEKIVATI: Wizardsi su lani napravili korak unatrag u odnosu na sezonu 2016/17 kad su bili jednu utakmicu udaljeni od finala Istoka. Javna je tajna da u svlačionici mnogo toga nije štimalo. Najbolji igrač John Wall je zbog ozljeda propustio polovicu sezone, a ostatak je proveo u svađi sa startnim centrom Gortatom. Poljak je mijenjan u Clipperse, Wall bi trebao biti u potpunosti zdrav i Wizardsi u novu sezonu ulaze s namjerom da se bore za sam vrh Istoka. Trener Scott Brooks ima na raspolaganju talentiranu momčad. John Wall i Bradley Beal su jedna od najboljih bekovskih kombinacija u čitavoj ligi.

Mijenjat će ih iskusni Austin Rivers, a tu su još Jodie Meeks te Čeh Tomas Satoransky. Startna krila su Otto Porter Jr i Markieff Morris. 

„Boston nikad nije bio bolji od nas. Usprkos njihovom skoru nitko od nas to ne misli. Kad odigramo u skladu sa svojim mogućnostima, najbolja smo momčad na Istoku“ – optimistično je izjavio Markieff Morris, čiji brat blizanac Marcus Morris igra upravo za njihove rivale Celticse.

Dosta minuta će vidjeti i Kelly Oubre Jr te prekaljeni veterani Jeff Green i Jason Smith. Na centru će startati višestruki all-star Dwight Howard, a tu su i Ian Mahinmi te Thomas Bryant. Kad to ovako pogledamo na papiru, izgledaju moćno. No veliko je pitanje koliko će trener Brooks uspijeti upravljati sa ogromnim egoima svojih zvijezda. Stoga svakako spadaju u skupinu najnepredvidljivijih momčadi u cijeloj ligi. Ostanu li zdravi i vrati li se Howard u nekadašnju formu mogu napraviti dar-mar na Istoku. No isto tako je moguća i implozija.

PROGNOZA: Na papiru izgledaju bolje nego lani. Gledajući čisto talent, na Istoku je samo Boston ispred. No odnosi unutar momčadi nisu bajni i stoga će opet biti ispod svojih mogućnosti. Doigravanje je sigurno, no sve više od tog teško ostvarivo.

 

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 5003- to je broj asistencija Johna Walla u karijeri. Daleko najviše od svih 416 igrača koji su nosili dres Washingtona, drugi Wes Unseld upisao je 1181 asistenciju manje