Hrvatska
U Zadru će zaigrati Davor Marcelić, Marko Šamanić, Marino Baždarić, Josipa Sesar, Mare Mazija...

U Zadru će zaigrati Davor Marcelić, Marko Šamanić, Marino Baždarić, Josipa Sesar, Mare Mazija...

Autor: Z.D. Photo: Veterani KK Voštarnica

Veteranski turnir Zadar 2023

Dvorana Krešimir Ćosić će biti domaćin Veteranskog turnira u organizaciji Košarkaškog kluba Voštarnica tj veterana KK Voštarnice!

'Na turniru će sudjelovati 8 muških ekipa u kategoriji 50 + i u jednoj ženskoj kategoriji', rekao je u ime organizatora predsjednik kluba Tomislav Klarica. 

Ženske ekipe su: ŽVK Zagreb predvođene s nizom poznatih hrvatskih košarkašica, ekipa Rožice iz Rijeke te domaća ekipa Veteranka ŽKK Zadar predvođene Larom Nikpalj. 

Interesantno je da su i dvije trenerice Josipa Sesar i Marija Mazija prijavile svoj nastup tako da se očekuje veliki broj njihovih igračica na tribini. Njihova utakmica u subotu protiv ŽVK Zagreb odigrava u 16 h kao uvertira za kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u Žensku Premijer ligu između ŽKK Zadar i ŽKK Zadar plus!

Od muških ekipa će sudjelovati KK Fortunal predvođen bivšim juniorom KK Zadra Davorom Belamarićem, ekipa Otoka Ugljana, ekipa Bitole iz Sjeverne Makedonije, ekipa MORH možda i najveći favorit za koje će zaigrati Davor Marcelić, Marino Baždarić, Marko Šamanić..

U grupi B će biti nastupiti ekipa Biograd – Pristan, Centar Lug, ekipa VKK Mostar predvođena 205 cm visokim igračem Ivicom Jurkovićem koji je nastupao za Olympiakos, Lokomotiv Rostov, Turk Telekom, Paok, Olimpiju te ekipa domaćina za koju će na klupi biti Giuseppe Giergia, Marki Blaslov...

Satnica turnira 

VETERANSKI 2023