Hrvatska

Lena Bilić i Danira Bilić

U12: Trešnjevka i Cedevita prvaci Hrvatske

U12: Trešnjevka i Cedevita prvaci Hrvatske

Autor: Krešimir Galić Photo: Košarkaški savez Zagreba

Nakon 97 utakmica pozanti su pobjednici.

Slavljem Trešnjevke 2009 i Cedevite u Dubravi je završeno XVII. Otvoreno PH za mlađe djevojčice i mlađe dječake do 12.godina. Nastupilo je ukupno 44 ekipe, a odigrano je 97 utakmica.

Trešnjevka 2009 

Kod djevojčica naslov je pripao Trešnjevci koja je posljednjeg dana slavila protiv Šibenika i Podravca iz Virja. Svoju prvu medalju osvojio je Istok koji se okitio brončanim odličjem. Najbolja igračica je Lena Bilić (Trešnjevka 2009), a najbolji strijelac Hana Arnautović (Istok). 

Hana Arnautović 

U najboljoj petorci uz Bilić i Arnautović su još Iva Bednaić (Podravac), Marta Viljac (Šibenik) i Marta Pranjić (Trešnjevka 2009).


Treći uzastopni naslov kod dječaka osvojila je Cedevita koja je u finalu nadigrala ŠK Zadar.

Cedevita

Sastav Borke Kolaj predvodio je MVP Bruno Bubalo

Bruno Bubalo

Prvu medalju u mlađim kategorijama osvojio je Bosco koji je za broncu slavio protiv Grafičara. Naj strijelac je Roko Jemo (Adriatic), a u najbolju petorku su izabrani Domagoj Šuto i Tonko Škugor (Cedevita), Marin Gerovac (Bosco), Matija Valdec (Grafičar) i Luka Bičić (ŠK Zadar).

FINALE:

CEDEVITA – ŠK ZADAR  43:30

Cedevita: Bubalo 13, Skelin 2, Krčelić 5, Dumanić 2, R.Grašo 3, Škugor 5, Šuto 7, Pavić 2, Jagić 4, Jagatić, Crnojević, T.Grašo, Gugić, Ivanković. Trener: B.Kolaj
ŠK Zadar: Vukša 8, Stipčević 5, Alvir, Pehar 5, Josipović 2, Baričević, Bučić, Mazić 6, Bičić 4, Durut, Odvitović, Rukavina 1. Trener: M.Pulja