Europa i Svijet
Hrvatska
U15 reprezentaciji treće mjesto u Grčkoj

U15 reprezentaciji treće mjesto u Grčkoj

Dvije pobjede i dva poraza.

Pretkadetska U15 reprezentacija stjecala je ovih dana međunarodno iskustvo na turniru u gradu Kalamati na Peloponezu, u južnoj Grčkoj. Kako za ovu generaciju ne postoji službeno FIBA natjecanje, a sljedeće ih godine već čeka U16 Europsko prvenstvo, ovakve su utakmice od neprocjenjive važnosti za mlade košarkaše.

Na turniru su, uz domaćina Grčku, sudjelovale još i Poljska i Sjeverna Makedonija. Naša je U15 reprezentacija pobijedila Makedoniju, no izgubila od Poljske i Grčke te je danas na rasporedu bila utakmica za 3. mjesto, ponovno sa Sjevernom Makedonijom. Unatoč nevjerojatnoj vrućini u dvorani bez klime, pretkadeti su dali sve od sebe i slavili s vrlo visokim rezultatom od 109:38.

Darko Kunce, trener reprezentacije i instruktor HKS-a javio se iz Kalamate vidno zadovoljan napravljenim: “Najprije bih htio čestitati svim igračima i cijelom stručnom stožeru na odlično odrađenim pripremama najprije u Samoboru, a potom i na vrlo zahtjevnom turniru u Kalamati. U dvorani su bili ekstremni uvjeti i visoke temperature, zaista je bilo nesnosno i danas i proteklih dana. Htio bih naglasiti da sam vrlo zadovoljan viđenim, s obzirom da je ovo bilo prvo okupljanje i da su pripreme bile kratke. Igrači su pokazali zavidnu razinu želje za napretkom i solidno tehničko-taktičko znanje i mišljenja sam da u ovoj selekciji ima dosta igrača koji će u budućnosti izrasti u ozbiljne igrače. Dodao bih još da smo za protivnike imali dvije ozbiljne momčadi, pogotovo su to Grci koji su vrlo kvalitetna momčad s nekoliko odličnih pojedinaca te je stvarno jedan dobar sparing partner da vidimo gdje smo otprilike i u kojem smjeru trebamo ići. Poljaci su potentna selekcija s dosta visokih igrača, dobro se kreću i sveukupno smo vrlo zadovoljni što smo bili na ovakvom turniru. Ostvarili smo dvije pobjede, izgubili dvije utakmice i zadovoljni se vraćamo kućama.”


REZULTATI “1ST MESSINIAN CUP”, KALAMATA

  • 28.7. Hrvatska – Poljska 76:81
  • 29.7. Hrvatska – S. Makedonija 124:37
  • 30.7. Grčka – Hrvatska 101:71
  • 31.7. Hrvatska – S. Makedonija 109:38