Hrvatska
U18 EP: Hrvatska pobijedila Dansku i osigurala ostanak u diviziji A

U18 EP: Hrvatska pobijedila Dansku i osigurala ostanak u diviziji A

Teška utakmica koju su juniori odradili zrelo


HRVATSKA – DANSKA 90:66 (21:21, 25:10, 17:16, 27:19)

Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija pobijedila je u najvažnijom utakmici Europskog prvenstva u Nišu Dansku 90-66  i osigurala ostanak u diviziji A.

Izabranici trenera Srđana Subotića u susret su ušli s dosta grča pa su Danci poveli 0-7, potom i 4-14 , da bi u drugoj polovici prve četvrtine  Hrvati sve nadoknadili i poveli 20-19. U drugu dionicu ušlo se s neriješenim rezultatom 21-21.

Nastavak je donio potpunu dominaciju Hrvatske koja je na poluvremenu imala kapitalnu prednost od 15 poena (46-31),  a u trećoj četvrtini u nekoliko navrata i dvadeset poena viška. Do ulaska u zadnju četvrtinu Dancu su smanjili zaostatak no i dalje je to bila vrlo komforna zona za Hrvatsku (63-47).

Bez stresa i komplikacija hrvatski juniori su mirno priveli utakmicu kraju i zasluženo proslavili ostanak u europskoj eliti.

Sjajni Toni Bilić je uz 28 poena imao osam skokova, pet asistencija i dvije osvojene lopte te bio prvo ime susreta. Vigo Bart  je u pobjedi sudjelovao s 15 poena, a svestrani Luka Frančešević s 13 poena, osam skokova, šest asistencija i četiri osvojene lopte.

Značajan doprinos pobjedi dali su Ivan Jurić (12 poena, šest skokova, dvije asistencije), Tin Udovičić (sedam poena, devet skokova, dvije asistencije), Marko Ljubičić (sedam poena, tri skoka) i David Pavin (šest poena, dvije asistencije).

U subotu, s početkom u 20:30 sati, Hrvatska će nastaviti razigravanje za plasman od 9. do 12. mjesta protiv Švedske.