Hrvatska
U20 EP: Izbjeći Španjolke i ostati u A diviziji

U20 EP: Izbjeći Španjolke i ostati u A diviziji

Očekivanja, nadanja, realnost...

Ženska U20 reprezentacija pod vodstvom izbornice Linde Antić Borak i njene asistentice Ive Borović u četvrtak putuje u Sopron (Mađarska) gdje u subotu utakmicom protiv domaćina otvara Europsko prvenstvo.

Ova selekcija je odličnim igrama prošle godine kroz nastup u B diviziji EP izborila društvo najboljih, a sada se kao glavni cilj ističe ostanak u A diviziji.

”Sigurno je EP divizije A puno kvalitetnije od B divizije. Našu ekipu čine većinom mlađe igračice, a samo su tri izlazno 1998. godište”, kaže na Iva Borović nakon povratka iz Beograda gdje su protekli vikend odigrane dvije posljednje pripremne utakmice.

 ”Upisali smo dva poraza od Srbije u utakmicama gdje smo imali puno izgubljenih lopti i to u vrlo kratkom periodu. Kroz ovih mjesec dana priprema imali smo puno izostanaka s treninga, jer su cure morali paralelno pisati maturalne radove. Prošle godine smo s šest poraza otišle na EP pa je bilo dobro, a ove godine smo u pripremnom periodu upisale jednu pobjedu i pet poraza”.

Iako ovaj vid natjecanja nema veliki publicitet, jer najbolje igračice reprezentacija već su priključene seniorskoj reprezentaciji u Hrvatskoj nije takav slučaj.

 ”Mi nemamo tako veliki broj igračica od kojih bi neke već igrale za seniorsku reprezentaciju. Osovina ove selekcije je pet igračica Trešnjevke 2009, dvije Medveščaka, te cure iz Virja i Šibenika. Iskustvo koje imaju ove cure pokušat ćemo iskoristiti na prvenstvu gdje nas nakon teškog otvaranja protiv motiviranog domaćina očekuju utakmice protiv Poljske i Latvije gdje želimo tražiti pozitivan rezultat kako bi u osmini finala gdje nastupaju sve reprezentacije izbjegli favoriziranu Španjolsku. Naša skupina se križa sa skupinom gdje su Španjolska, Belgija, Nizozemska i Portigal. Glavni cilj je ostanak u A diviziji i kada se gleda sustav natjecanja najvažnija utakmica na prvenstvu je četvrta’

Hrvatska će u Sopronu nastupiti u sastavu: Anet Mrdalj, Lorena Molnar, Josipa Silov, Valentina Šimunić, Tonia Uzelac, Matea Tadić, Karla Erjavec, Anđela Katavić, Josipa Pavić, Marija Galić, Marta Galić, Matilda Sorić.

U stručnom stožeru uz izbornicu Antić Borak i asistenticu Ivu Borović nalaze se Josip Vučko (kondicijski trener) i Marko Janković (fizioterapeut).