Europa i Svijet
Hrvatska
U20: Hrvatska bolja i od Finske, savršeni Antonio Jordano

U20: Hrvatska bolja i od Finske, savršeni Antonio Jordano

Autor: Branko Tabak

Mlada reprezentacija Hrvatske (U20) je na jakom turniru u Dubrovniku stigla i do druge pobjede.

Ovoga puta izabranici Damira Rajkovića su nadigrali Finsku 63-74. 

Prvo poluvrijeme je odigrano u egalu uz malo poena s obje strane te se u drugo ušlo s vodstvom Hrvatske 29-31. Slijedi ključna četvrtina u kojoj naši dečki podižu ritam i stvaraju prednost koju su s dvije trice u završnici dionice Mateo Čolak i Ivan Vrgoč podignuli na 12 poena (42-54).

Nakon trice Antonija Jordana Hrvatska je u 36. minuti bila na +16 (54-70). Ponovilo se to i nakon Ljubičićevog poentiranja ua 58-74 nakon čega Finci u završne dvije minute uspijevaju donekle popraviti dojam i rezultat.

Mateo Čolak je bio najefikasniji igrač Hrvatske s 13 poena. Antonio Jordano je postigao 10 poena uz savršeni šut čemu je pridodao i tri asistencije, dva skoka i dvije ukradene lopte. Dvoznamenkast je bio i Krešimir Ljubičić s 12 poena.

Statistički podatak koji bode oči je čak 21 izgubljena lopta Hrvatske (Finska ih je izgubila 16). U svim ostalim segmentima igre Rajkovićeva momčad je bila daleko bolji protivnik.

U drugom susretu drugog kola Slovenija je nadigrala Grčku 60-42. Danas u 17 sati sastaju se Hrvatska i Grčka, a u 19 Slovenija i Finska.