Hrvatska
U9 i U11: Miks i ženska konkurencija Brođanima, u muškoj slavili Osječani

U9 i U11: Miks i ženska konkurencija Brođanima, u muškoj slavili Osječani

Autor: Basketball.hr Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Mini košarka.

U dvorani Gradski Vrt u Osijeku održano je Prvenstvo Hrvatske u mini košarci regije Istok za dječake i djevojčice u kategorijama U9 i U11, u organizaciji Košarkaškog Saveza Osječko-Baranjske Županije, Košarkaškog Saveza Osijeka i KK Vrijednosnice Osijek. 

Natjecanja su se odvijala na četiri terena sa malim koševima i malim loptama, a ukupno se natjecalo 19 ekipa iz Slavonije i Baranje sa 260 djece u tri kategorije: U9 mješovito, U11 za djevojčice i U11 za dječake. 

U kategoriji U9 natjecalo se šest mješovitih ekipa djevojčica i dječaka, a plasman na Državno Prvenstvo su ostvarile ekipe: 1. mjesto ŽKK Brod na Savi i 2. mjesto KK Borovo. 

U kategoriji U11 za djevojčice natjecalo se četiri ekipe, a plasman na državno Prvenstvo ostvarile su ekipe: 1. mjesto ŽKK Brod 1, 2. mjesto ŽKK Brod na Savi. 

U kategoriji U11 za dječake natjecalo se devet ekipa, a plasman na Državno Prvenstvo ostvarile su ekipe: 1. mjesto KK Vrijednosnice Osijek, 2. mjesto KK Borovo. 

Ekipa U11 KK Vrijednosnice Osijek, trenera Ivana Kiša, dominantno je osvojila prvo mjesto pobjedivši vršnjake iz Sl Broda, Vinkovaca, D Miholjca i Borova, a nastupali su u sastavu: Luka Rejo, Luka Šipka, Bruno Vukobratović, Juraj Goljak, Gabrijel Jelečević, Lukas Anđelić, Matej Debeljak, Mata Vidaković, Niko Polanjčec, Bartol Mišir,Luka Mastanjević, Ivor Matotek, Jakov Čepo, Ivan Mihaljević i Luka Mrkonjić.