Regija
Ubojiti James Feldeine potpisao za regionalnog prvaka

Ubojiti James Feldeine potpisao za regionalnog prvaka

Autor: Paulo Sarić

Nakon Cedevite i Crvena zvezda je dovela pojačanje iz Panathinaikosa.

Aktualni regionalni prvak Crvena zvezda dovela je prvo veliko pojačanje uoči nove sezone. Nakon pozitivnog završetka velike ljetne rasprodaje koja je bila uvjetovana problemima s likvidnošću beogradskog kluba krenulo se u sastavljanje igračkog kadra za iduću sezonu. Jedno od imena koje se već tjednima spominjalo bilo je ono bivšeg igrača Panathinaikosa Jamesa Feldeinea, a Amerikanac dominikanskog podrijetla je sinoć konačno potpisao ugovor s Crveno-bijelima.

Feldeine je rođen u New Yorku prije 29 godina, a njegov je košarkaški talent vrlo rano primijećen pa je kao srednjoškolac dva put bio izabran na McDonald's All-American utakmicu. Sveučilišnu je karijeru odradio na Quinnipiac Universityju, a profesionalnu je karijeru započeo u Španjolskoj gdje je proveo prve četiri sezone. Dvije u niželigaškom CB Breogánu i dvije u ACB-ligašu Fuenlabradi. Odmah je pokazao da se radi o vrlo potentnom strijelcu koji može gotovo svakoj momčadi ubaciti 20 poena. To je potvrdio i u talijanskom Cantuu gdje je bio suigrač našem reprezentativnom centru Ivanu Buvi. Nakon kratke epizode u Portoriku, uobičajene za igrače koji požele zaraditi pokoji dolar preko ljeta, 2015. je potpisao za grčkog giganta Panathinaikos. U redovima Zelenih se zadržao protekle dvije sezone tijekom kojih je davao snažan napadački impuls svojoj momčadi. Posebno je uvjerljiv bio prve godine u Ateni, da bi njegove brojke prošle sezone ipak ponešto opale. To je posebno došlo do izražaja u prošlosezonskom doigravanju u kojemu je na parketu provodio tek 15 minuta što mu je bilo dovoljno za četiri koša.


Iako rođen u Velikoj jabuci, prijašnjih je godina nastupao za reprezentaciju Dominikanske Republike, odakle mu je majka, u čijem je dresu sudjelovao i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Španjolskoj gdje je prosječno ubacivao 9.7 poena uz 4.3 skoka i tri asistencije po susretu.

U Beogradu bi se trebao zadržati naredne dvije sezone.