Hrvatska
Regija
AUDIO: Učenik Riki protiv učitelja Jaska

AUDIO: Učenik Riki protiv učitelja Jaska

Autor: KK Cedevita

Bitka na Morači za drugo mjesto regionalne ABA lige.

U 16. kolu ABA lige Cedevita će u ponedjeljak u 18:00 sati gostovati kod Budućnosti VOLI. Pred momčadi trenera Slavena Rimca veliki je izazov. U svojoj prošloj utakmici Cedevita je bez Rimca (oporavak od upale pluća), Ede Murića, Filipa Krušlina, Marka Banića i Karla Žganeca u srijedu poražena u gostima kod Uniksa, dok je Budućnost VOLI u Euroligi u petak kod kuće svladala prvaka Europe Real Madrid.

Podgoričani su stoga napunjeni samopouzdanjem, a ova utakmica vrlo je bitna u borbi za drugo mjesto na tablici i eventualnu prednost domaćeg terena u doigravanju. Cedevita je trenutno druga s omjerom 11-4, dok je Budućnost treća uz omjer 10-5.

U petom kolu ABA lige Cedevita je 28.10.2018. u Domu sportova Budućnost VOLI nadigrala 63:58, a ta utakmica bila je ujedno prva u kojoj je Rimac vodio momčad Cedevite kao glavni trener nakon odlaska Sita Alonsa.

Doduše, od tada se dosta toga promijenilo kod obje momčadi. Između ostalog, umjesto Aleksandra Džikića Budućnost sada vodi bivši trener Cedevite Jasmin Repeša, a James Bell, koji je u ranije spomenutoj utakmici bio član prve petorke Cedevite, sada će biti na strani Podgoričana.

"Mislim da je Budućnost u jednom naletu, s obzirom da su neki dan pobijedili Real, a isto tako kolo prije u Euroligi su svladali i Darušafaku. Prema tome, sigurno nas čeka jedna jako teška utakmica. Moramo im prije svega odgovoriti fizički, zaustaviti njihovu trku, a u napadu moramo biti pametni. Trebamo naći rješenja za njihovo skupljanje u reketu, trebamo imati dobar protok lopte i treba napraviti puno stvari da bi se tamo odigrala dobra utakmica. Zadnja dva-tri dana smo malo više radili na kondiciji jer nismo puno trenirali u zadnjih 10 dana, tako da se nadam da će se to vidjeti već na ovoj utakmici i da ćemo biti bolji energetski", izjavio je trener Rimac.

Cedevita će u Podgorici igrati bez Karla Žganeca (počeo s treninzima) i Marka Banića (izvan parketa još par tjedana), ali vraćaju se Edo Murić i Filip Krušlin, koji su utakmicu protiv Uniksa propustili zbog visoke temperature.

S obzirom na ozljede Cedevite i formu Budućnosti, jasno je da u ovu utakmicu sa statusom favorita ulaze Podgoričani.


"Mislim da je ispred nas period gdje imamo dosta zahtjevnih utakmica. Međutim, opet nemamo neki pretjerani pritisak pobjeda nego više da odigramo kvalitetne utakmice i da se spremimo za sve ono što nas čeka u nastavku, gdje dolaze slabiji protivnici i završnica Kupa. Trebat će kvalitetno igrati i trenirati", dodao je strateg Cedevite.

Utakmica protiv momčadi koja je dva dana prije pobijedila prvaka Europe za Cedevitu je pravi test…

"Sigurno da je pravi test, ali opet mislim da, bez obzira na krajnji ishod utakmice, još uvijek ima jako puno kola i mislim da mi to trebamo gledati kao još jednu utakmicu u nizu i, što god da se desi, trebamo ostati na nekom našem putu, s nekim našem ciljem. Sad smo u dobroj poziciji da završimo u prve četiri momčadi i prije svega je cilj da uđemo u doigravanje ABA lige. S obzirom na ovo što smo napravili dosad, mislim da imamo kvalitetu i snagu da se ubacimo", rekao je Rimac.


Jacob Pullen još nije igrao za Cedevitu kad su Vitamini igrali protiv Budućnosti u petom kolu…

"Bit će to teška utakmica. Oni su euroligaška momčad i imaju dubok roster. Moramo biti koncentrirani i pokušati napraviti sve da dođemo do pobjede. Neće biti lako, ali mislim da to možemo ostvariti i imamo šansu da dođemo do pobjede. Moramo dobro skakati, vraćati se u obranu i igrati svoj stil košarke u napadu", izjavio je Pullen.