Time-out
Udario protivnika šakom u glavu i – sebi slomio prst!

Udario protivnika šakom u glavu i – sebi slomio prst!

Autor: Paulo Sarić

Talijani na tragikomičan način ostali bez svog prvog imena.

Novi član Los Angeles Clippersa i vjerojatno najbolji igrač talijanske reprezentacije Danilo Gallinari propustit će nadolazeći EuroBasket zbog nevjerojatno glupog poteza. Naime, tijekom jučerašnje pripremne utakmica protiv Nizozemske jedan od najboljih europskih košarkaška je izgubio živce prilikom naguravanja kod skoka s Jitom Kokom i odlučio sam utjerati pravdu na način na koji si profesionalac ne bi smio dopustiti.

Kao što se vidi iz kratkog videa, Gallinari je zaista dobio laktom u vrat. Podmukli udarac, bez daljnjega. No, ono što je uslijedilo višestruko će koštati samog Danila i talijansku reprezentaciju. Temperamentni krilni igrač odlučio se istog trenutka osvetiti i nekoliko puta zamahnuo prema tamnoputom Nizozemcu. Nesportski potez, nema dileme. Kazna je uslijedila gotovo istoga trenutka. Prilikom udarca nezgodno je udario protivnika i – slomio prst.


Gallinari je odmah odveden na snimanje, a vijesti su bile sve samo ne povoljne. Lom palca i dva mjeseca mirovanja. Sreća u nesreći je da operacija neće biti potrebna, a Talijan će biti spreman i za početak trening kampa svoje nove momčadi. No, reprezentaciju je ostavio na cjedilu i osjetno smanjio talijanske izgleda za visoki plasman. Unatoč gubitku Gallinarija, Italija je slavila u sinoćnjem susretu rezultatom 66-57.