Hrvatska
Udruga hrvatskih košarkaških trenera izabrala laureate u tri kategorije

Udruga hrvatskih košarkaških trenera izabrala laureate u tri kategorije

Autor: Saša Ćirić

Trenerska klinika u Vodicama nije imala samo edukativni, već i slavljenički segment.

Kako smo najavili, u Vodicama se proteklog vikenda održala trenerska klinika u organizaciji UHKT-a. Uz međusobno druženje i brojna predavanja uglednih gostiju, krema košarkaške struke je iskoristila ovo okupljanje i za biranje najboljeg među njima u protekloj sezoni. Birali su se tako najbolji treneri muških odnosno ženskih sastava, a davala se nagrada i za životno djelo.

Počnimo od kraja. U kategoriji za životno djelo, hrvatski košarkaški treneri su odlučili ove godine nagradu dodijeliti legendi zadarske i hrvatske košarke, velikom Pinu Gjergji. Ipak, najmlađi osamdesetogodišnjak na svijetu nije bio prisutan na dodjeli nagrade, a upućeni izvori kažu da je bio na - turniru, naravno!

U konkurenciji za najboljeg trenera ženske ekipe nije bilo dileme, peti put zaredom! Braslav Turić je neprikosnoven u svom poslu i okruženju, a ne djeluje kao da se uskoro planira zaustaviti!

Na kraju, u konkurenciji najboljeg trenera muške momčadi je s natpolovičnom većinom slavio prošlosezonski trener Cibone, Ante Nazor. Da bivši trener Splita i Zadra nije očekivao ovu nagradu, svjedoči i njegova prvotna reakcija kada je Andrej Tesla pročitao njegovo ime, a predsjednik Udruge Saša Repalust prišao s malim peharom za nagradu koja je tim vrijednija jer dolazi od kolega.