Hrvatska
Regija
Ukić i službeno kod Golemca

Ukić i službeno kod Golemca

Autor: B.T.

Jednogodišnji ugovor.

Službeno je - Roko Leni Ukić, iskusni i dugogodišnji hrvatski reprezentativac, koji je ujedno i kapetan reprezentacije Hrvatske, novi je igrač KK Cedevita Olimpija.

Ukić je protekle dvije sezone proveo u Francuskoj, a u natjecateljskoj sezoni 2017/18 drugi je put u karijeri nosio dres tadašnje zagrebačke Cedevite. Ukić je igrao za Cedevitu i u sezoni 2014/15. 

U 20-godišnjoj karijeri stekao je iskustvo u raznim natjecanjima na najvišoj razini, a proveo je i dvije sezone u NBA ligi. U najjačoj ligi na svijetu nosio je dres Toronto Raptors u sezoni 2008/09, a sezonu kasnije branio je boje Milwaukee Bucks. 

Ukić je proveo čak devet sezona u elitnoj Euroligi i odigrao je ukupno 154 utakmice. Prosječno je postizao 8,6 poena uz 2,6 asistencija i 2,1 skok. 

Osvojio je tri naslova državnog prvaka Hrvatske te po dva naslova turskog i grčkog prvaka. Ima tri naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića te po dva kup naslova Španjolske, Turske i Grčke.  S Cedevitom je postao i prvak Superkupa ABA lige 2017. godine. 

U sezoni 2019./20. Roko Leni Ukić imao je u 21 susretu u dresu francuskog drugoligaša Antibesa sljedeće brojeve: 12,4 poena, 4,4 asistencije i 2,3 skoka po utakmici.