Hrvatska
Ukić: Znamo što moramo napraviti da bi pobijedili

Ukić: Znamo što moramo napraviti da bi pobijedili

Split je nakon 17 godina u finalu, a protivnik je ponovno Zadar.

Pred "Žutima" je prva ovosezonska utakmica za trofej, u subotu od 17.30 sati Split u finalu Kupa Krešimira Ćosića igra protiv Zadra. Utakmica se igra na neutralnom terenu u Omišu.

- Za mene je moja momčad najbolja. Ma, kad igramo protiv bilo koga moji igrači za mene su najbolji - kaže Splitov trener Ivica Skelin.

Na Gripama nije bilo slavlja od 2004. godine kada je Split osvojio Kup Krešimira Ćosića baš u utakmici protiv Zadra. Inače, "Žuti" su dva puta igrali u finalu Kupa protiv Zadra, oba puta su pobijedili.

- Puno bi značio trofej, mi koji smo djeca Gripa, sanjali smo i sanjamo ovakve trenutke. Idemo zaustaviti Zadrovu tranziciju, zaustaviti Onuakua i kontrolirati skok, a uz sve to trebat će nam dobra obrana picka u obrani - rekao je Skelin.

Splitov trener izvukao je neke detalje koji će biti ključni za trijumf.

- Bitna je energija, ekipa koja bude dominirala energijom ima puno više šansi za pobjedu. Kada pogledam posljednje dvije utakmice, mi smo u subotu imali više energije i pobijedili smo, Zadar je imao više energije u nedjelju i ostvario pobjedu. Imamo igrače koji znaju osvajati trofeje, Ukić i Kedžo bili su u momčadi kada smo uzeli Kup prije sedamnaest godina - zaključio je Skelin.

Roko Ukić bio je kapetan prije sedamnaest godina, zabio koš za pobjedu u posljednjoj sekundi. Omiško finale može se slobodno nazvati "od Ukića do Ukića".

- Uspomene se vraćaju, ali iskustvo mi kazuje da to treba staviti u duboku povijest i da se ekipa i ja okrenemo ovoj utakmici. Sve je drugačije, jedino što je ostalo iz te utakmice su imena klubova te  Kedžo i ja. Pustite to "od Roka do Roka", momci su napravili veliki korak još tamo pobjedom nad Goricom, naš klub je u finalu, u prilici osvojiti trofej - kaže Ukić.

U toj momčadi Splita iz 2004. godine, zanimljivo, bio je i Veljko Mršić, ali nije imao pravo nastupa.

- Bio je važan dio našeg uspona u formi od Nove godine kada je stigao pa do tog finala, bio je jedini iskusniji u momčadi i ima svoje prste u trofeju bez obzira na to što nije igrao tu utakmicu - prisjetio se Ukić.

Povijest, i bližu i daljnju, Ukić i momci stavili su sa strane, maksimalno su fokusirani na finale u Omišu.

- Puno je detalja, koji će odlučiti, znamo što nam je činiti i što moramo napraviti za pobijediti - zaključio je Ukić.