Europa i Svijet
Hrvatska
Uljarević i Nakić tricama 'okrenuli' Grčku, Hrvatska slavila u produžetku

Uljarević i Nakić tricama 'okrenuli' Grčku, Hrvatska slavila u produžetku

Autor: Branko Tabak

Tri susreta, tri pobjede U20 reprezentacije.

U 20 reprezentacija Hrvatske osvojila je s tri pobjede u tri susreta tradicionalni međunarodni turnir u Dubrovniku. Nakon Slovenije i Finske izabranici Damira Rajkovića su bili bolji i od Grčke.

Hrvatska je nakon produžetka slavila 84-76. Bila je to izjednačena utakmica u kojoj je Grčka propustila priliku za pobjedu i regularnom dijelu. Kalaitzakis je pogodio prvo bacanje za izjednačenje, ali ne i drugo za pobjedu pa se s rezultatom 69-69 ušlo u produžetak.

U njemu je nakon dvije i pol minute bilo 71-76 za Grke. Tada hrvatska seria trica. Karlo Uljarević je povezao dvije još jednu je nadodao Toni Nakić pa je 66 sekundi prije kraja Hrvatska stigla do 80-76.

Što god su Grci do kraja susreta uputili prema obruču su promašili, pa su Uljarević i Mateo Čolak s linije slobodnih bacanja potvrdili hrvatsku pobjedu.

Uljarević je odigrao odličnu utakmicu. Postigao je 19 poena uz 7 asistencija i 5 skokova. Nakić je 12 koševa nadogradio sa 6 skokova i 3 asistencije. Čolak je susret završio s 9 poena, a Krešimir Ljubičić (6 skokova), Josip Barnjak (4 osvojene lopte) i Mateo Drežnjak (4 skoka) s po 8.

Finska je u drugom susretu, također u produžetku, pobijedila Sloveniju 82-85 te tako izborila drugo mjesto. Slovenci su treći, a Grci četvrti.