Hrvatska
FOTO: Uljarević zapaprio Zadranima koji nisu znali uzeti ponuđenu im pobjedu

FOTO: Uljarević zapaprio Zadranima koji nisu znali uzeti ponuđenu im pobjedu

Autor: 057info

Gorica na 100 posto!

Košarkaši Zadra u trećem su kolu HT Premijer lige doživjeli prvi poraz, na gostovanju kod Gorice izgubili su 70:72, javlja portal 057 info.

Iako se znalo od početka da to neće biti lagana utakmica, jer je momčad Josipa Sesara jedna od boljih u domaćoj ligi, način na koji je ona izgubljena u završnici ostavlja gorak okus u ustima. U posljednju minutu ušlo se poravnato, da bi Carter pogodio jedno bacanje za malo vodstvo. Mazalin je promašio tricu na drugoj strani, potom Mavra oba bacanja za Zadar i Carter tricu iz drugog napada. Gorica ima dva bacanja za potpuni preokret osam sekundi prije kraja, ali Kapusta pogađa jedno slobodno bacanje.

Zadar je od spomenutih osam sekundi iskoristio samo jednu, za neuspješan pokušaj alley-oopa Cartera i Vukovića. Prošlogodišnji "Zadranin" Karlo Uljarević trči kontru i iz nemoguće situacije pogađa s ruba linije za tricu za pobjedu s istekom vremena.

Iako je u rosteru Zadra prvi put bio Justin Carter, u startnoj petorci ponovno se našao Duje Brala, a uz neizostavne Mavru, Gilberta i Vukovića trener Mršić umjesto odsutnog Darka Planinića postavio je Jonathana Gallowaya. Nije Amerikanac posebno oduševio Mršića, kao ni Mavra na jedinici, pa su u drugom dijelu stalni rezultatski zaostatak stizali Junaković i mlađi Planinić, Jure. Odigrao je četiri minute u prvoj četvrtini i hvaljeni Carter, ali suigrači kao da ga nisu doživjeli - završio ju je bez upućenog šuta. Gorica je ovu dionicu dobila 21:20 (Mazalin 11 poena), a kao kuriozitet spomenimo da je Junakoviću dvaput poništen pogodak postignut netom nakon isteka vremena za napad.

Nije ništa dobroga za Zadar donijela ni druga četvrtina - Carter je promašio dva pokušaja, Galloway je potvrdio da u ovom trenutku još uvijek nije pojačanje za Zadar, pa je Zadar na odmor otišao sa pet poena zaostatka. Kada se činilo da će Gorica nastaviti u istom ritmu i u trećoj četvrtini povela sedam razlike, Mršić je napokon pronašao dobitnu formulu u petorci s trojicom niskih (Mavra, Brala, Junaković), Bursaćem i Vukovićem na petici. Odmah je proradilo u napadu i Zadar je uz nekoliko trica stigao do vodstva (46:47). Kao veliki problem ukazale su se četvrte osobne pogreške Mavre i Vukovića duboko u trećoj četvrtini, nakon čega ulaze Planinić i Worku.

Tri minute prije kraja i dalje smo na početku - 64:64. Mršić opet pokušava s niskom petorkom, ovog puta s Gilbertom umjesto Bursaća, a li jedan iz trojca - Junaković - otpada zbog petog prekršaja. Nije se uspjela stvoriti kakva-takva prednost i na kraju se ušlo u neizvjesnu već opisanu završnicu.

Najefikasniji igrač Zadra bio je Dominik Mavra s 14 poena, dok su po 12 postigli Junaković i Vuković. Novi Amerikanac Justin Carter u nekoliko je akcija pokazao da zna košarku, skupio je i devet skokova, ali je promašio svih šest pokušaja iz igre. Palokaj i Bursać nisu uspjeli postići u 17 minuta igre, a Worku je u devet minuta imao šut 1-6. Kad Carter uđe u šut bit će bolje, no bez Darka Planinića teško će se parirati ozbiljnijim protivnicima u ABA ligi.

Kod Gorice najefikasniji je bio Lovro Mazalin s 18 poena, Ivan Majcunić ih je postigao 11, a Ivan Batur 10.