Hrvatska
Regija
FOTO: Uljarevićeva iskra nedovoljna Ciboni

FOTO: Uljarevićeva iskra nedovoljna Ciboni

Autor: Paulo Sarić

Loša obrana presudila Vukovima

Momčad Slobodana Subotića i drugi je tjedan zaredom poražena od srbijanskog sastava. Nakon što je Partizan prošli petak slavio u Košarkaškom centru Dražen Petrović, danas je bolji od Cibone bio beogradski FMP rezultatom 99-79.

Vukovi su bolje otvorili utakmicu i poveli 0-5 koševima Melvina i Bilinovca. Susret je bio izjednačen prvih šest i pol minuta, a tada su Pantere napravile seriju 10-1 i otišle na prvu osjetniju prednost (26-17). Napad Cibone je funkcionirao, no obrana nije bila na potrebnom nivou što 26 primljenih koševa u prvoj četvrtini zorno pokazuje. Domaćini su se raspucali te su ubacili 39 koševa za manje od 15 minuta što je primoralo trenera Subotića na korištenje i druge minute odmora. Cibosi su dobro reagirali te su u kratkom roku trice ubacili Tomas i Rozić i smanjili zaostatak na sedam koševa (39-32), no gostima je problem predstavljao iskorišten bonus pa su Pantere do kraja poluvremena ubacile čak devet poena s linije slobodnih bacanja te su u svlačionice otišle s velikih 15 koševa prednosti (55-40).

Zagrepčani su izvrsno otvorili nastavak sa sedam koševa u 57 sekundi što je naljutilo domaćeg trenera  koji je ekspresno pozvao minutu odmora. Obrana Cibone je bila nešto bolja u nastavku, no pao je napad pa se FMP rutinski držao na desetak koševa prednosti tijekom treće četvrtine. Vrijedi istaknuti dobru rolu mladoga Karla Uljarevića koji je za šest minuta igre ubacio 11 koševa od čega trice i pokazao da šuterski definitivno može odgovoriti izazovima ABA lige. Posebno je impresivna bila akcija za njegov 11 koš i smanjenje Subotićeve momčadi na 73-65 na samom kraju trećeg perioda kada je prebrojana cijela obrana domaćina.

FOTO: KK FMP

Uljarevićeva iskra zapalila je, makar nakratko, igru Vukova pa su Young i Tomas uskoro povezali nova dva šuta i zaključili seriju 0-12 kojom je zagrebački sastav došao na samo minus četiri (73-69). No, i dalje je bio vidljiv nedostatak povezanosti u igri gostiju. FMP je imao nešto što Cibona nema, razigravanje i mogućnost stvaranja viša s pozicije jedinice. Imao je – Filipa Čovića. Nevisoki je razigravač domaćina s šest koševa i dvije asistencije u kratkom roku inicirao seriju FMP-a 13-3 koje je natjerala trenera gostiju na minutu odmora i, pokazat će se, prelomila utakmicu. Melvin je polaganjem tri minute prije kraja približio svoju momčad na minus deset (89-79), no Vukovi do kraja nisu postigli niti poena pa je su momci Vladimira Jovanovića na koncu uvjerljivo slavili.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bio je Filip Čović s 23 koša i devet asistencija, dok su Nenadić i Ojo dodali po 15. Cibona je imala čak šest dvoznamenkastih igrača, no jedino je Luka Žorić zabio više od 12 poena što je bilo premalo za četvrtu pobjedu.