Hrvatska
Umalo stotka, a dojam neuvjerljiv

Umalo stotka, a dojam neuvjerljiv

Autor: Paulo Sarić

Škrljevo je tridesetak minuta bilo ravnopravan protivnik dalmatinskom abaligašu.

Zadar je došao do svoje treće pobjede u HT Premijer  ligi. Košarkaši Aramisa Naglića pred nekoliko su stotina gledatelja na domaćem terenu svladali Škrljevo rezultatom 99-78. Riječani su i bez dvojice najiskusnijih igrača, Jasmina Perkovića i Siniše Štembergera, uspjeli pružiti dobar otpor prvih pola sata, no pali su u posljednjoj četvrtini pa su Zadrani na koncu došli do rezultatski uvjerljive pobjede.

Obje su momčadi raspucano ušle u susret. Naglasak je bio na igri u napadu, obrane su bile u drugom planu, a rezultat toga je čak sedam trica u isto toliko početnih minuta. Tri kod Zadra i četiri kod Škrljeva.  Gosti su upravo zahvaljujući dobrom šutu uspijevali držati priključak u početku utakmice te su nakon slobodnih bacanja Radunića došli do svog prvog vodstva (21-22). Trener Naglić nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi pa je u igru ubrzo ubacio Ivu Ivanova koji je prvo iščeprkao jednu loptu u obranu, da bi posljednjim ubačajem u četvrtini vratio Zadrane u egal uoči druge dionice (24-24).

Zadrani su predah završili uzvikom „Obrana!“ što je jasno pokazalo smjer koji se tražio od njih. Ipak, Konjević je nastavo tamo gdje je stao nakon prvih deset minuta pa je nakon samo 14 minuta na kontu imao isto toliko koševa, a ubrzo mu se priključio i Dino Stipčić te se Škrljevo neočekivano držalo u prednosti sve do 20. minute. Unatoč zahtjevima domaćeg stratega, igra u defanzivi i dalje nije bila na željenoj razini, no napad je funkcionirao pa je Zadar ubacio 51 poen te je zahvaljujući seriji 10-2 u svlačionicu otišao s vodstvom (51-46).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Domaća je momčad u nastavku zaigrala nešto bolje, no dugo se vremena nije uspijevala odvojiti na više od dva posjeda prednosti. Svaki puta kada bi Zadar uspio povezati nekoliko napada, Riječani bi dobro odreagirali, prije svega Williams i Stipčić, pa je Škrljevo sve do 27. minute bilo u egalu. A onda je krenula serija Naglićevih momaka. U narednih pet minuta bijeli su napravili 12-2 i na isteku 32. minute došli do prve dvoznamenkaste prednosti (75-65). Vrlo je dobru rolu u tim trenucima odigrao Domagoj Vuković koji je ubacio polovinu zadarskih koševa, a pomogao je i zatvoriti skok i prilaz obruču. Gosti su se pokušavali vratiti u susret, no najbliže što su stigli bilo je minus deve t četiri minute prije kraja. Za nešto više nisu imali snage i koncentracije pa je Zadar na koncu lako priveo susret kraju.

Najbolji u redovima pobjednika bili su Luka Božić i Josh Bostic s po 20 koševa, dok je Ive Ivanov dodao 16, uz sedam skokova. Vrlo dobrom Šrkljevu nisu pomogli ni raspoloženi Stipčić s 23 poena, sedam skokova i šest asistencija niti Davor Konjević koji je ubacio 19 koševa.