Regija
Umjesto u Zagreb, Džikić sletio u Podgoricu

Umjesto u Zagreb, Džikić sletio u Podgoricu

Autor: Paulo Sarić

Jedan od medijski najzahvalnijih trenera prešao u Budućnost.

Iako se prije mjesec dana proširila priča da će Aleksandar Džikić biti novi trener Cedevite, srpski trener karijeru će, kako prenosi portal Eurobasket, nastaviti malo južnije – u Crnoj Gori. Nakon što je s Partizanom iznenađujuće ispao u polufinalu srbijanskog prvenstva od momčadi FMP-a, bivši makedonski izbornik napustio je klupu Crno-bijelih i postao novi trener Budućnosti. Već se mjesecima špekuliralo da će 46-godišnji stručnjak na koncu sezone napustiti klupu beogradskog prvoligaša, a na novi posao nije trebao dugo čekati.

Nezadovoljna nastupima u europskom i regionalnom natjecanju sezone na izmaku, uprava crnogorskog kluba odlučila je ne ponoviti lanjske pogreške, dovesti kvalitetnog trenera, ali i uže se vezati s menadžerskom agencijom Miška Ražnjatovića čiji je Džikić član.


Osebujnom Srbinu, koji je uz bivšeg pomoćnog trenera Cedevite Pozzecca, bio prava poslastica za novinare u prošlosezonskom izdanju ABA lige, ovo će biti osma momčad koju vodi u svojoj karijeri. 

Foto: KK Partizan NIS

Najveći uspjeh u karijeri zasigurno mu je osvajanje EuroChallenge kupa s Krkom 2011. godine. Zanimljivo je da će na klupu Vitamina umjesto Džikića koji je jedan period bio u najužim kombinacijama za novog stratega Cedevite vjerojatno zasjesti Jure Zdovc koji ga je krajem 2008. godine naslijedio u Union Olimpiji. Podsjetimo, Džikić je iz kombinacija za novog trenera hrvatskog prvaka ispao zbog procjene da njegov angažman ne bi pridonio popularizaciji kluba.