Europa i Svijet
Hrvatska
Umjesto utrke 24  sata Le Mansa dobili 24 poena od Mira Bilana

Umjesto utrke 24 sata Le Mansa dobili 24 poena od Mira Bilana

Autor: Branko Tabak

Strasbourg ima meč loptu kod kuće. A što je još novo u Europi?

Bio je to četvrtak pun košarkaških uzbuđenja u najjačim europskim ligama.

U polufinalu francuskog doigravanja Strasbourg je gostujućom pobjedom kod Le Mansa 82-89 izjednačio seriju na 2-2 i vratio prednost domaćeg terena.

Čovjek odluke i najbolji pojedinac na parketu bio je hrvatski reprezentativac Miro Bilan koji je zabio 24 poena uz 6 skokova. Tako je grad poznat po utrci 24 sata Le Mansa koja se vozi baš u lipnju, u istom mjesecu dobio - 24 poena od Mira Bilana. 

U subotu se igra odlučujuća utakmica u kojoj Bilan i društvo imaju priliku pred svojim navijačima izboriti finale.

U Turskoj je Fenerbahçe u finalu poveo 2-0 protiv Tofasa. Nakon uvjerljivih +40 u prvoj utakmici momčad Željka Obradovića je ovoga puta slavila 'samo' s 86-78.

Vodstvo 2-0 u finalu ima i drugi sudionik Zadar Basketball Tournamenta Milano koji je u četvrtak navečer u finalu talijanske lige opet bio bolji od Trenta - 90-80.

Još jedan sudionik zadarskog turnira je odigrao odličnu utakmicu. Bayern je uzvratio Albi za domaći poraz na otvaranju finalne serije u Njemačkoj. I to s kamatama. Bavarci su slavili u Berlinu 69-96 i izjednačili na 1-1.

Real se plasirao u finale španjolskog doigravanja. S glatkih 3-0 preskočili su Gran Canariju. Treća pobjeda upisana je na gostovanju zahvaljujući odličnoj trećoj četvrtini (92-99).

Derbi svih grčkih derbija igra se u tamošnjem finalu. Panathinaikos je izjednačio seriju protiv Olympiakosa na 1-1 pobjedom na gostovanju 66-71. I ovdje je ključna bila treća četvrtina.