Hrvatska
Regija
Umor i ozljede stišću Zadrane pred okršaj s liderom

Umor i ozljede stišću Zadrane pred okršaj s liderom

Autor: KK Zadar

Je li ostalo snage za još jedno iznenađenje?

Zadarski košarkaši u sklopu 12. kola ABA lige pred domaćom publikom ugostit će momčad Budućnost VOLI u Krešinom domu.

Nakon 11. odigranih kola, gosti iz Podgorice trenutno su prvoplasirana momčad ljestvice regionalnog natjecanja s ukupnim omjerom od devet pobjeda i tek dva poraza. Prvi poraz pretpjeli su još u listopadu na domaćem parketu od Koper Primorske, a drugi upravo u prethodnom kolu na gostovanju kod FMP-a.

Trener Zadrana Danijel Jusup  otkrio je prednosti i nedostatke crnogorske momčadi pred utakmicu.

- Dolazi nam Budućnost. Oni su trenutno prvi na tablici. Radi se o jednoj ekipi koja ima širinu, koja je na svim pozicijama dobro pokrivena. Imaju možda malo problema sa povredama ovu zadnju utakmicu. Međutim, njima je sigurno ova utakmica protiv Zadra važna, vjerojatno hoće zadržat tu dobru poziciju na tablici. Mi se naravno, spremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Nemamo veliki broj igrača, pogotovo na nekim pozicijama na kojima možemo računati na ozbiljniju minutažu, tako da tu dolazi do jedne iznimne potrošnje i radimo sve da te igrače “rekuperamo” da zadrže jednu određenu svježinu za ovu utakmicu, s obzirom da je ona tamo utakmica protiv Krke za sedam dana, pa se tu može nešto više napraviti – poručio je Jusup.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

S iznimno dobrom energijom u momčadi i oko nje, trener Jusup poručio je što očekuje od svojih igrača te čemu moraju težiti.

- Mi ćemo svoju šansu tražiti u svojoj igri. Pokušat ćemo riješavati taj pick n’ roll i skok igrača. Uvijek kad to dobro riješimo smo u prilici da dobijemo. To je ukratko kako ja vidim utakmicu – pojašnjava trener Zadra.

Od igrača na koje se ne računa u sutrašnjem susretu samo je Martin Junaković, koji bi se momčadi trebao priključiti u idućem kolu kada će Zadar gostovati kod Krke u Novom Mestu.

- Junaković nije spreman. Mogao bi se pridružiti treninzima idući tjedan. Možda je za očekivati da će nastupiti protiv Krke. Tako sad stoje stvari, međutim, treba vidjeti iz dana u dan, ne brzati sa nekim predikcijama. Objektivno je očekivati idući tjedan.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Ponajbolji igrač ‘Plavo-bijelih’ Stefan Fundić optimističan je uoči utakmice.

- Poslije pobjede nad Zvezdom ulazimo u dobroj atmosferi. Pokušat ćemo, isto kao u utakmici protiv Zvezde dati svoj maksimum i da dođemo do pobjede. Pokazali smo u Podgorici u prvom dijelu da se s njima i te kako može igrati. Atmosfera je u ekipi još bolja nego što je bila, pogotovo nakon pobjeda nad Zvezdom i Cibonom. Nadam se da ćemo nastaviti u tom pobjedničkom tonu i da će se ta atmosfera prenijeti na teren u vidu dobrih rezultata.

Utakmica se igra u Krešinom domu s počekom u 20 sati.