Hrvatska
Regija
Umorni Splićani vezali treću pobjedu

Umorni Splićani vezali treću pobjedu

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split - Ivica Čavka

Sloboda je imala svoje šanse...

Split je nastavio s pobjedama, na Gripama je u iznimno teškoj utakmici u 15. kolu Druge ABA lige svladao Slobodu s 69:63 (12:14, 13:13, 24:16, 20:20). Gosti su protiv umornih Splićana bolje ušli u utakmicu, kod momčadi Ivice Skelina vidjelo se da nema energije, da je umor uzeo danak. Naime, "Žuti" su s teškim ritmom krenuli još 1. siječnja kada su putovali u Cetinje, pa su 4. siječnja igrali u Zaboku, a 7. siječnja protiv Škrljeva, odradili su nešto manje od tri tisuće kilometara u autobusu. Ipak, "Žuti" su uspjeli doći do pobjede, i to u samom finišu utakmice. Ključni trenutci dogodili su se u trećoj četvrtini kada je briljirao Mateo Kedžo, ubacio 12 poena. Istina, kasnije se Sloboda vratila, ali nije imala svježine u završnici.

- Bila je ovo utakmica s puno greška i nervoze, ali najvažnije je da smo pobijedili. Nama je ovo četvrta utakmica u osam dana, treća u pet dana. Zadnjih osam dana proveli smo 32-33 sata u autobusu. Vozili smo na rezervi ovu utakmicu, ali na našu sreću dovezli smo se do cilja. Nismo igrali lijepo, imali smo po prvi put otkad sam na klupi velikih problema u napadu - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Za Split su igrali Washington 13, Rebić 4, Kedžo 19, Gabrić 5, Runjić, Šarić, Bajo 8, Kovačević, Vrgoč 2, Morris 14, Vranković 4.

Sada je pred Splitom derbi s Cibonom, koji je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17.30 sati.

Slobodin trener Damir Mulaomerović mogao je žaliti za boljim rezultatom.

- Teška utakmica, na kraju je presudila kvaliteta i iskustvo nekih igrača, Washingtona, Kedže, možda i malo veća rotacija. Mi smo imali svoje šanse. Imali smo tri razlike u završnici, mogli smo puno pametnije odigrati. Splitu želim da dođe do Final Foura, igraju puno bolje u zadnje vrijeme - kazao je Mulaomerović.

Foto: KK Split/Ivica Čavka