Hrvatska
Umro Matija Katalinić, mladi košarkaš Kastava: 'Tvoj tata i Dražen čekaju te gore'

Umro Matija Katalinić, mladi košarkaš Kastava: 'Tvoj tata i Dražen čekaju te gore'

Autor: Branko Tabak

Tužna vijest, ugašen je jedan mladi život.

Minutom šutnje prije početka utakmice između KK Škrljevo i KK Cibona svi akteri jučerašnjeg susreta odali su počast Matiji Kataliniću, mladom košarkašu Kastva, koji je istog dana izgubio borbu sa teškom bolešću. 

Mladi košarkaš se tri godine borio s najčešćim rakom kostiju.

- Di ste ekipa?! Ja sam Matija Katalinić i evo htio sam podijeliti ovaj video s vama. Kao što vidite na videu, nosim maskicu na ustima. Naime zadnjih 11 mjeseci se borim sa tumorom kostiju, takozvanim "osteosarkomom". Imao sam jako tešku operaciju i prolazim kroz razna sranja. Tumor mi je zahvatio koljeno, bedrenu kost i čašicu kuka i sve to je moralo ići van kako bi preživio. Ugrađena mi je proteza unutra tako da curice, možda vaši momci imaju dobro tijelo, lijep osmijeh i sva ta sranja, ali ja imam jebenu željeznu nogu hehe. Znači igrao sam košarku 8 godina i to je zbog ove bolesti moralo stat i nikad više se neću moći baviti košarkom. Ali to me nije spriječilo da uzmem loptu i s prijateljem odem na igralištenapisao je Matija svojevremeno ispod videa na svojem Youtube kanalu.


Od njega se na svom Facebook profilu riječima koje kamen rasplaču oprostio negdašnji suigrač Marin Miletić:

- Danas poslijepodne sam izgubio mladog prijatelja Matiju Katalinića. sa mnom je kao junior igrao u Kastvu košarku. dugo vremena se borio sa zloćudnim tumorom. Jučer me majka njegova pozvala, došao sam u bolnicu, stajao, plakao i molio. Pa opet plakao. A Matija, kao Matija, pod morfijem i lijekovima, stisne mi ruku, jako, pa pozdravlja vojnički. Fajter, pravi fajter. 

Stojiš pred tijelom koje toliko trpi i ufaš se cijelim bićem u temelj naše vjere: smrt je pobijeđena. Isus je svojim uskrsnućem, svojom žrtvom na drvetu križa nama omogućio vječni život. Dobri svećenik vlč. Marko Stipetić je sve prethodne dane bio tu uz našeg Matiju, posjećivao ga, dijelio mu svete sakramente. Hvala ti Marko na tome. Velika je i sveta uloga svećenika u ovim najtežim trenucima za čovjeka. 

Matija, prijatelju, sada gore kod svoga oca i s Draženom jedan na jedan, kako ti znaš. Obriši parket, makni s njega prašinu. Rukom lagano prijeđi preko đona tenisica i kreni Snajperu. Slušaj, moli za nas odozgor. Pozdravi mi Zeku i moje mile i pripremite se. Život brzo leti. Eto i nas gore, kada dođe naše vrijeme. joj, kakve će to biti hakle, kakva li će to biti strast, momče moj. Do tada, tvoj tata, brdo lubenica i - Dražen čekaju te gore. 

Pozdrav momče, nikako zbogom. Samo pozdrav.

 Tvoj Marin



 Od Matije su se oprostiio i matični klub KK Kastav:


Obitelji i prijateljima iskrena sućut.