Hrvatska
Unatoč ozljedama bitnih igrača, Puntamičani slavili u derbiju i došli do četvrte uzastopne pobjede

Unatoč ozljedama bitnih igrača, Puntamičani slavili u derbiju i došli do četvrte uzastopne pobjede

Autor: Paulo Sarić

Iako je bio blizu, Agrodalm se večeras nije uspio vratiti i preokrenuti utakmicu.

Košarkaši Sonik Puntamike pobjedom nad dosad neporaženim Agrodalmom u derbiju petog kola Prve muške lige došli su do svoje četvrte pobjede, četvrte uzastopne. Iako se početkom posljednje četvrtine činilo da će to biti rutinska pobjeda momčadi Šime Kraljevića, gosti se nisu predavali i nekoliko minuta prije kraja došli na minus tri, no za razliku od prvih nekoliko kola večeras nisu uspjeli napraviti potpuni preokret pa su domaćini na koncu slavili rezultatom 71-62.

Iako su Zadrani prije početka utakmice dobro prepoznali odakle im prijeti najveća opasnost naglašavajući ulogu Nikole Barana u igri Agrodalma, upravo je visoki Zagrepčanin u prvim minutama stvarao najviše problema Soniku, pa su igrači Nikole Garme na ulasku u šestu minutu uz Baranovih sedam poena i pet skokova imali 4-13. Ugodnih plus devet u ranoj fazi susreta. Trener Kraljević odlučio se za kombinaciju presinga i zone koja je urodila plodom pa su Puntamičani odgovorili serijom 12-0 i ubrzo prešli u vodstvo.

Luka Radoš je tricom i polaganjem napravio mini seriju gostiju 0-5, a Kalpić je šutem za dva poena u 12. minuti odveo svoju momčad na 20-22 nakratko odbivši prvi nalet domaćina, no bila je to, pokazat će se kasnije, posljednja prednost Agrodalma.

Zadrani su uz pomoć agresivne obrane tjerali Garmine igrače na greške i promašene šutove, pa su Jošić i Jurjević dvije minute prije poluvremena vezanim koševima odveli Sonik na plus sedam (35-28). Ipak, kao i prvu, gosti su bolje zatvorili i drugu dionicu. Pet je poena ovaj put povezao Matija Markočić, pa se na veliki odmor otišlo s prednošću Puntamike 38-35.

FOTO: Basketball.hr

Domaćini su bolje otvorili nastavak i čitavo vrijeme kontrolirali ritam, u nekoliko navrata odlazeći na tri posjeda razlike, no sve do samog otvaranje četvrte četvrtine nisu uspijevali otići na dvoznamenkastu prednost. Granicu od deset poena probio je mladi Roko Erslan tricom u 31. minuti za 55-45, da bi domaćini koji napad kasnije imali i plus 12. No, preokretima skloni gosti nisu se predavali te su uz pomoć zonske ubrane učas napravili 0-9 i prišli na samo posjed zaostatka (57-54).

Ipak, čim su se priviknuli na zonu, Zadrani su se ponovno proigrali. Lovre Paleka je pokupio nekoliko vrijednih napadačkih skokova, a Filip Jošić dvama 'cutovima' donio vrijedna četiri poena Soniku što je poslužio kao 'Bronhi' Kraljevićevim igračima, a kad je mladi Paleka zabio koš i dodatno slobodno bacanje za 68-58 – više nije bilo povratka za goste.

Najefikasniji u redovima Sonika bili su Eddi Jurjević i Jure Perić s 19, odnosno 17 koševa, dok je bolji od ostalih kod Agrodalma bio Nikola Baran koji je ubacio 18 poena čemu je dodao i osam skokova.