Hrvatska
Unatoč plus 37, Danijel Jusup zabrinut viđenim u Dubravi

Unatoč plus 37, Danijel Jusup zabrinut viđenim u Dubravi

Autor: Paulo Sarić

U Sinju se neće smjeti ponoviti uspavan početak.

Nedjeljna utakmica u Dubravi košarkašima Zadra je poslužila kao melem na ranu koju su im zadali 'Vukovi' u petak navečer. Niti 40 sati nakon minus 29 u Savskoj, igrači Danijela Jusupa na drugom su kraju metropole s 37 poena svladali Dubravu i stigli do 14. pobjede u HT Premijer ligi.

Swing od gotovo 70 poena? I to je hrvatska košarka.

Ipak, visokoj pobjedi unatoč, zadarski strateg nije bio zadovoljan viđenim na istoku Zagreba.

Primili smo previše poena iz šutova za tri poena, što me malo brine. Na kraju smo se uspjeli rastrčati, ali ne bismo si smjeli dozvoliti da primimo sedam trica u jednoj četvrtini. Ulaz u utakmicu nam je i inače loš i na tome stvarno moramo poraditi – izjavio je trener Zadra nakon uvjerljivog trijumfa protiv nedoraslog suparnika.

Pobjeda je tim vrjednija znajući da je ostvarena bez gotovo pola momčadi. Dominik Mavra i Muhammed Bashir Ahmed nisu ni otputovali u Zagreb, rekonvalescent Ivan Siriščević čitavu je utakmicu ostao na klupi, Stefan Fundić je dvoboj propustio radi ozljede, dok je Domagoj Vuković dobio zaslužen predah.

Napale su nas povrede pa trebam kalkulirati s obzirom na ritam utakmica koji nas očekuje – pojasnio je 58-godišnji strateg.

Zadrani su u možda i prijelomnom dijelu sezone upali u pravi NBA ritam. U deset dana trebaju odraditi čak pet utakmica. Dvije su već apsolvirali, s polovičnim učinkom, a u srijedu ih očekuje okršaj u Sinju gdje nemaju pravo na krivi korak žele li osigurati plasman na završni turnir Kupa „Krešimir Ćosić“.

Morat ćemo drugačije pristupiti, odnosno biti koncentrirani jer je Alkar momčad koja može iznenaditi – za kraj je upozorio Jusup.