Regija
Unatoč porazu od Krke, Cedeviti U19 prvo mjesto na turniru u Baru

Unatoč porazu od Krke, Cedeviti U19 prvo mjesto na turniru u Baru

Cedevita je u prve tri utakmice turnira osigurala prvo mjesto i plasman na Final Four pa je utakmica protiv Krke bila formalnost.

U svojoj posljednjoj utakmici na U19 turniru ABA lige (A skupina) u Baru Cedevita je poražena od Krke 87:92. Momčad trenera Marka Trninića u prve tri utakmice na turniru je upisala sve pobjede i već je osigurala plasman na završni turnir i prvo mjesto u skupini u Baru (u Zadru se igra B skupina), tako da joj posljednja utakmica protiv Krke nije imala nikakav rezultatski značaj.

Cedevitu, za koju nisu igrali Rok Radović i Karlo Lukačić, su predvodili Vito Čubrilo s 20 poena i pet asistencija, Matej Bošnjak sa 16 poena, 12 skokova, četiri asistencije i dvije blokade, Karlo Matković s 12 poena, pet skokova i dvije blokade, Daniel Pavičić s 12 poena i četiri skoka te Ante Brzović s 10 poena i osam skokova.

Na strani Krke Nik Reberšak upisao je 23 poena, šest skokova, četiri asistencije i pet ukradenih lopti, a Martin Jančar Jarc ubilježio je 21 poen, osam skokova i sedam asistencija.