Europa i Svijet
VIDEO: Unatoč povratku Lovea, Žižić dobio minutažu i odigrao odlično

VIDEO: Unatoč povratku Lovea, Žižić dobio minutažu i odigrao odlično

Autor: Teo Cilar

Bogdanović i Šarić odigrali loše.

Cleveland Cavaliersi su u derbiju istočne konferencije slavili protiv Milwaukee Bucksa, a vrlo bitnu ulogu u pobjedi imao je još jednom Ante Žižić. Indiana Pacersi slavili su na domaćem terenu protiv Lakersa, ali Bojan Bogdanović nije odigrao dobru utakmicu te je nastavio s lošom šuterskom formom. Philadelphia 76ersi su upisali važnu domaću pobjedu protiv Hornetsa, a jednu od lošijih utakmica u sezoni odigrao je Dario Šarić.

Cleveland je do poluvremena protiv Bucksa imao sedam poena prednosti, a tu su razliku uspjeli zadržati i u drugom poluvremenu. Na kraju su slavili s 124:117 u odsustvu trenera Tyrone Luea, a vrlo važna stvar za njihovu organizaciju je i povratak Kevin Lovea nakon ozljede. LeBron James je odigrao strašnu utakmicu s 40 poena, 12 skokova i 10 asistencijadok je povratnik Love ubacio 18 uz 7 skokova, 4 asistencije i dvije blokade. Žižić je ušao s klupe a za 16 minuta na terenu je ubacio 13 poena uz 6 skokova. Šut iz igre bio mu je 4/6, a slobodna bacanja 5/5. Jason Terry ga je prilikom jednog polaganja nehotice udario otvorenim dlanom po licu, ali nije bilo nikakvih težih posljednica. Kod Bucksa najbolji Giannis Antetokounmpo s 37 poena, 11 skokova i 5 asistencija dok je Khris Middleton ubacio 30 uz 5 skokova i dvije asistencije. 


LA lakersi počeli su dobro u Indianapolisu gdje su nakon prvih 12 minuta vodili s 37:29. U nastavku susreta je Indiana stisnula u obrani, do poluvremena su prišli na minus dva, a susret su riješili odličnom trećom četvrtinom koju su dobili s 35:21. U posljednjoj su dionici bez problema zadržali razliku i nisu dopustili Lakersima da se približe. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 110:100. Najbolji kod Lakersa bio je Kyle Kuzma s 27 poena i 8 skokova dok je Brook Lopez zabio 23 uz 8 skokova. Ivica Zubac je igrao samo 7 minuta, a za to je vrijeme ubacio 2 poena uz 3 skoka, a imao je i po jednu asistenciju te blokadu. Šut iz igre bio mu je 1/3. Myles Turner najbolji kod Pacersa s 21 poenom, 7 skokova i 3 asistencije, a dobru je pomoć imao u Victor Oladipu koji je zabio 20 uz 4 skoka. Bogdanović je igrao 24 minute, ali imao je još jednu lošu šutersku večer. Ubacio je za njega skromnih 6 poena uz 5 skokova i 3 asistencije. Iz igre je šutirao 2/9, tricu 0/5, a slobodna bacanja 2/2. U posljednje je četiri utakmice na prosjeku od 6.25 poena po susretu, a u tim susretim mu je šut za tricu 4/17. 

Philadelphia 76ersi ostvarili su važnu pobjedu protiv Charlotte Hornetsa kojom drže korak u borbi za treće mjesto istoka. Cavsi na trećem mjestu imaju dvije pobjede više i poraz manje dok su Pacersi i Wizardsi na četvrtom odnosno petom mjestu s jednakim brojem poraza kao i 76ersi, ali imaju dvije (Pacersi) i jednu (Wizardsi) pobjedu više od njih. Ako ostane ovaj poredak do kraja regularnog dijela tada će se 76ersi u prvom krugu Play-Offa susresti sa Cavsima. Hornetsi su kod Philadelphie na poluvremenu vodili s 56:49, a preokret smo vidjeli u trećem periodu kojeg 76ersi dobivaju s 32:14. Philadelphia je na kraju slavila s 108:94 na krilima odličnog Joel Embiida koji je ubacio 25 poena uz 19 skokova, 4 blokade i dvije asistencije. Marco Belinelli je ušao s klupe i ubacio 21 poen dok je Ben Simmons ostvario još jedan triple-double s 11 poena, 15 asistencija i 12 skokova. Dario Šarić nije imao svoju večer, ubacio je tek 5 poena uz 3 asistencije i skok. Šutirao je iz igre 2/9, a tricu 1/3. 


Spomenimo i pobjedu San Antonio Spursa protiv Golden State Warriorsa s 89:75. Za Warriorse nisu igrali Steph Curry, Kevin Durant, Klay Thompson i Omri Caspi, a u drugoj se četvrtini ozljedio i Draymond Green koji je dobio jedan udarac poslije kojeg se nije vraćao u igru. Inače su Warriorsi u posljednji period ušli s vodstvom 63:61, ali su u posljednjoj dionici popustili pred iskusnim Spursima, ubacili tek 12 poena, a primili 28. Najbolji kod Warriorsa bio je Quinn Cook s 20 poena, 5 skokova i 5 asista dok je kod Spursa još jednu briljantnu partiju pružio LaMarcus Aldridge s 33 poena i 12 skokova. Dodajmo kako su navijači Spursa žestoko zviždali Zaza Pachuliji kod svakog njegovog dodira s loptom, a njegove loše reakcije na terenu popratili s ruganjem i smijehom. 

Utakmicu dana su odigrali Miami Heat i Denver Nuggetsi koji će očito još jednom u samoj završnici sezone ostati bez doigravanja. Heat je slavio nakon čak dva produžetka rezultatom 149:141, a navijači Heata su mogli uživati u jednoj prekrasnoj utakmici punoj preokreta i koševa. Nikola Jokić je predvodio Denver s 34 poena, 15 skokova i 3 asistencije, Wilson Chandler je ubacio 26 uz 5 skokova, Jamal Murray se zaustavio na 23 poena uz po 5 skokova i asista dok je Will Barton zabio 22 poena uz 4 skoka i 3 asistencije. James Johnson najbolji kod Heata s 31 poenom, 11 skokova i 6 asistencija, Kelly Olynyk je ušao s klupe i zabio čak 30 poena uz 8 skokova i 6 asistencija, Wayne Ellington je još jedan igrač s odličnom reakcijom nakon ulaska s klupe, zabio je 23 poena dok je Goran Dragić zabio 20 uz 8 asistencija i 5 skokova. Spomenimo i to kako je Miami bio bez Dwayne Wadea, prvog centra Hassan Whitesidea i prvog beka šutera Dion Waitersa.