Europa i Svijet
Hrvatska
Unicaja srušila prvaka Europe, Pao u zadnjoj sekundi produžetka 'okrenuo' Olimpiju

Unicaja srušila prvaka Europe, Pao u zadnjoj sekundi produžetka 'okrenuo' Olimpiju

Autor: Branko Tabak

Pobjede Tomićeve Barcelone i Simonovog Efesa.

U četvrtak je digrano pet utakmica 30. kola Eurolige.  

Panathinaikos je u dramatičnoj utakmici nadoknadio veliki zaostatak za Olimpijom te nakon produžetka slavio u Milanu 95-96. U 27. minuti Talijani su bili na +17, tri minute kasnije na +8. U zadnjoj četvrtini Pao je anulirao zaostatak te u produžetku stigao do pobjede koja mu ostavlja nadu da bi u doigravanju mogao imati prednost domaćeg terena. Pobjednički koš za Grke zabio je igrač Milana Amath M'Baye, no u statistici se vodi kao da ga je postigao Mike James, u posljednjoj sekundi produžetka.

Unicaja je u velikom stilu završila natjecanje u ovosezonskom izdanju Eurolige. Španjolski je euroligaš na gostovanju slavio kod aktualnog prvaka Europe Fenerbahçea nakon produžetka 91-99.

Briljirao je Nemanja Nedović s 31 poenom i 8 asistencija. Kod Fenerbahçea Kostas Sloukas je postigao 26 poena uz 7 asistencija.

CSKA je dugo lomio otpor prvaka ABA lige Crvene zvezde. Beograđani su se držali do 35. minute i rezultata 75-70. Na kraju su Rusi slavili 92-81. CSKA je i prije ove utakmice imao osiguranu startnu jedinicu, a regularni dio sezone je završio s 24 pobjede i samo 6 poraza.

Anadolu Efes je s druge strane imao samo 7 pobjeda uz 23 poraza. Posljednja pobjeda stigla je u zadnjem kolu i to na gostovanju kod Baskonije koja se plasirala među osam najboljih momčadi Eurolige. Efes je slavio 79-81 uz 4 poena Krunoslava Simona.

Barcelona se od Eurolige oprostila pobjedom protiv Himkija 86-82. Katalonaci su vodili tijekom cijelog susreta, pobjeda nije dolazila pod znak pitanja. Ante Tomić je uz 4 poena imao 5 skokova i 5 asistencija. Himki je i prije zadnjeg kola imao osiguran nastup u doigravanju.