Regija
Union Olimpija završila sa slaganjem momčadi

Union Olimpija završila sa slaganjem momčadi

Autor: Paulo Sarić

Produljenje ugovora s najkorisnijim igračem slovenskog prvenstva posljednji je potez ljubljanskog sastava.

Slovenski prvak Union Olimpija produžila je ugovor s 25-godišnjim krilnim igračem Devinom Oliverom, potvrđeno je na službenim stranicama ljubljanskog kluba. Nakon što su završili s dovođenjem slovenskih igrača, Zmajčeki su se okrenuli strancima. Prvo su iz GKK Šibenik doveli Roka Badžima, a potom potpisali Talora Battlea da bi na koncu produžili ugovor s jednim od najboljih igrača iz prošle sezone i najkorisnijim igračem finala doigravanja prvenstva Slovenije. Ugovor je potpisan na jednu godinu, te će 204 centimetra visoki Amerikanac i naredne sezone biti jedan od glavnih oslonaca ambicijama slovenske momčadi.

Nakon završetka sveučilišne karijere na Daytonu, Oliver je izišao na NBA draft, ali nije bio odabran, pa je karijeru nastavio u Europi. Prva mu je postaja bio belgijski Limburg, da bi preko Maccabija iz Kiryat Gata i Rouena došao do Union Olimpije. U Ljubljani je nastavio s vrlo dobrim partijama, te je u 25 utakmica regionalne lige prosječno ubacivao 10.8 koševa uz 7.2 skoka po utakmici, da bi te brojke osjetno poboljšao u nacionalnom prvenstvu u kojemu je postizao 15.3 poena, 7.4 skoka i  skoro tri asistencije po susretu.

- Veseli me što će Oliver ostati s nama i iduće sezone. I kao osoba i kao igrač bio je nezamjenjiv prethodne sezone, a i iduće će godine biti jedan od ključnih igrača u svim natjecanjima. Očekujem da će napraviti dodatni korak naprijed i dokazati da spada u najvišu klasu. Zahvaljujem novom vodstvu kluba, igračevu agentu, a posebno direktoru Zupančiču koji je uložio mnogo truda i znanja te je pokazao da Olimpija može zadržati svoje najbolje igrače. Izuzetno nam je bitno što smo zadržati sponu Hrovat-Oliver u Ljubljani. Ovo produljenje ugovora znači da smo završili sa slaganjem momčadi za narednu sezonu. Zadovoljan samo što smo sve tako mirno priveli kraju i sada ćemo si priuštiti tjedan dana odmora prije nego počnemo s pripremama za novu sezonu – kazao je trener Ljubljančana Gašper Okorn za službene stranice kluba.

Novi/stari član Union Olimpije navijačima i novinarima se obratio putem video zapisa iz SAD-a gdje provodi ljeto. U optimističnom pogledao je ka novoj sezoni, a posebno je pozdravio svoje prijatelje u ljubljanskom sastavu Gregora Hrovata, Jana Barbariča i Dražena Bubnića.

Ništa manje optimističan i zahvalan nije bio ni direktor Matevž Zupančič koji je dodao:

- Zadržavanje Devina Olivera u Ljubljani je bio jedan od naših glavnih zadataka ovoga ljeta. Sretan sam što smo uspjeli u tome i što će najkorisniji igrač slovenskog prvenstva ostati u Stožicama. Devin je dokazao da njegove riječi da se želi vratiti u Ljubljanu nisu bile samo izraz pristojnosti. Već sredinom srpnja završili smo sa slaganjem momčadi za narednu sezonu te se možemo u miru fokusirati na same pripreme – zaključio je čelni čovjek Union Olimpije.