Hrvatska
Universitas slavio u Karlovcu unatoč fantastičnoj partiji Josipovića

Universitas slavio u Karlovcu unatoč fantastičnoj partiji Josipovića

Gosti iz Splita preokrenuli minus devet u posljednjoj dionici.

Košarkaši Šanca zamalo su došli do bodova protiv favoriziranog splitskog Universitasa u 17. kolu Prve lige. Odlično su odigrali Karlovčani veći dio utakmice, na kraju je, čini se, presudio tanak igrački kadar i izmorenost domaćih prvotimaca, što su mladi Splićani iskoristili, preokrenuli minus devet s početka posljednje dionice i na kraju slavili nakon neizvjesne završnice s 89:93.

Šanac Karlovac-Universitas 89:93 (23:15, 24:24, 22:27, 20:27)

Kompletna statistika utakmice

Odlično su domaći otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine vodili 23:15, a tu su prednost Karlovčani zadržali i do kraja prvog poluvremena. Gosti su se priključili u trećoj četvrtini u kojoj su došli i do prvog vodstva, ali Šanac je do kraja perioda uspio doći do vodstva pa se u posljednju dionicu ulazi rezultatom 69:66. Sjajan početak čevrte četvrtine i vodstvo 75:66 ipak nisu bili dovoljni za pobjedu. Splićani su se još jednom vratili i na kraju slavili s 93:89.

Domaćini mogu žaliti za propuštenim bodovima koji bi ih sigurno maknuli s predposljednje pozicije, ali sjajna igra u prošlom kolu uz pobjedu nad Boscom u Zagrebu i vrlo dobar susret protiv Splićana ohrabrenje su pred tri, slobodno se može reći, presudne utakmice sezone. Naime, u naredna tri kola Šanac očekuju izravni ogledi protiv konkurenata u borbi za ostanak, a loša vijest je da su prva dva na uzastopnim gostovanjima kod Borova i Grafičara, nakon čega na svom parketu dočekuju Pulu 1981. Tri pobjede u ovim susretima bile bi praktički garancija ostanka u Prvoj ligi, a barem dvije potrebne su da bi nada u ostanak ostala realna prije same završnice prvenstva.

U ovom susretu domaćine je predvodio odlični Branimir Josipović koji je ubacio 34 poena uz 4 skoka, ali najbolju valorizaciju kod domaćina je imao Filip Mileta koji je ubacio 19 poena uz čak 16 skokova, a imao je i po dvije asistencije i osvojene lopte. Kod gostiju najbolji Marin Vručinić s 22 poena i 5 skokova, Bruno Rebić je ubacio 19 uz 4 asistencije i 3 skoka, a Roko Gizdavčić 17 uz 4 skoka i 2 asista.