Hrvatska
Uoči derbija u Zadru razišli se Poščić i Šibenik

Uoči derbija u Zadru razišli se Poščić i Šibenik

Autor: Šibenski portal Photo: Milan Balaban - GKK Šibenik

Dalmatinski derbi prijeteljskih klubova s neprijateljski nastrojenim navijačkim skupinama.

U utorak nas na Višnjiku (19 h) čeka novi košarkaški klasik. Sastaju se KK Zadar i GKK Šibenik, veliki rivali, čije se dvije navijačke skupine, blago rečeno, ne podnose, piše Šibenski portal.

Sami klubovi u puno su boljim odnosima. Svjedoči o tome i potez Šibenčana koji su odlučili izaći u susret susjedima za promjenu termina.

– Utakmica nam dolazi nam u nezgodnom trenutku, potrošili smo se protiv Bosca i nismo imali dovoljno vremena za odmoriti se. Ali ljudi iz Zadra su nas zamolili da zbog njihove utakmice ABA lige pomaknemo termin i pristali smo, jedini od svih klubova. Zašto ne, spremni smo pomoći njima, kao i Alkaru oko dvorane. Imamo korektne odnose s vodstvom Zadra i odlučili smo im izaći u susret – kaže Miro Jurić, koji protiv Zadra neće moći računati na Matiju Poščića. Čak što više, iskusni centar odigrao je svoje za narančaste s obzirom da mu istječe ugovor i da novog potpisa neće biti. Čime se potvrdilo ono što smo najavili prije nekoliko dana, da će se u rosteru narančastih dogoditi jedna promjena.

– Stalno pričamo da treba na ovu ekipu dovesti još jednog, dva igrača, kako bi bili još konkurentniji, a na kraju ostajemo bez jednog igrača. Na žalost, to je tako, ne možemo pratit ponudu koju je dobio, ugovor mu istječe na kraju godine. Zahvalio bih mu se, pogotovo za ovu zadnju utakmicu protiv Bosca, igrao je preko bolova, riskirao taj transfer da bi nam pomogao da dobijemo utakmicu. Korektno je odrađivao sve, došao je malo nespreman, a znamo kad je došao, četiri dana prije prvenstva. Iskoristili smo mi njega i on nas, momak je super, na mistu i nadam se da ćemo se još sresti – kazao je trener Šibenika.

– Zahvalio bih se svima u klubu i naravno navijačima, koji su me sjajno prihvatili. Žao mi je što neću moći igrati protiv Zadra, ali ne smijem riskirati još težu ozljedu. Ne sumnjam da će momci odigrati borbeno, da će dati 200 posto, pa što bude – kazao je Poske na oproštaju.

A onda smo se opet vratili na dalmatinski derbi.

– Zadar kao Zadar, uvijek je interesantno, bez obzira na stanje na ljestvici, to je uvijek derbi. Znamo što nas čeka sutra, kakva atmosfera, idemo odigrati muški, bez izvješene bijele zastave, unatoč svim problemima. Znate kako je igrati u Zadru, kao da stavite puniti mobitel, odmah se napuni. Kad osjetite tu atmosferu, kad vidite tu dvoranu, navijače, možete igrati pet utakmica za redom. Izostankom Poščića stali smo i bez ono malo visine što smo imali, ali ponavljam, idemo hrabro odigrati, Zadru sigurno neće biti lako, a ako izgubimo čestitat ćemo protivniku – zaključio je Miro Jurić.