Hrvatska
Uoči susreta s Dubravom trener Zadra hvali kolegu Šarina i Amerikanca Hollingsworhta

Uoči susreta s Dubravom trener Zadra hvali kolegu Šarina i Amerikanca Hollingsworhta

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Petak, Draženov dom, 20 sati.

Nakon domaćeg poraza od Splita u dvoboju 15. kola HT Premijer lige, odigranom u utorak u Krešinom domu, košarkaši Zadra već sutra, u petak 20. siječnja s početkom u 20 sati u 16. kolu gostuju u Dubravi kod momčadi Furnira. Susret se igra u Košarkaškom centru Dražen Petrović, 

Zadar u ovu utakmicu ulazi s omjerom od 11 pobjeda i 3 poraza, dok je domaćin na učinku 8-7 što ih u ovom trenutku drži na posljednjem mjestu koje vodi u Ligu za prvaka nakon osnovnog dijela sezone. Nema dileme kako bi momčad Jeronima Šarina tu poziciju voljela zadržati i nakon sutrašnjeg susreta, a to znači kako je pred Zadranima novi teški ispit.

– Utakmica nam dolazi nakon poraza od Splita i morat ćemo pružiti maksimum da se vratimo na pobjedničke staze. Furnir je dobra ekipa predvođena mladim, dobrim stručnjakom, a imaju i dobrog Amerikanca Taveiona Marquicea Hollingsworhta. Smatram da ćemo uistinu morati biti na visokoj razini da upišemo nove bodove – rekao je u najavi utakmice Danijel Jusup, trener Zadra.

– Jako bitna utakmica za nas. Malo nam je teško pao ovaj poraz od Splita ali moramo ići dalje i raditi još jače. Furnir ove sezone izgleda jako dobro, pogotovo na domaćem terenu. Moramo biti fokusirani cijelu utakmicu jer bez toga nećemo doći do onog što priželjkujemo, a to je pobjeda. Ukoliko budemo koncentrirani i ako se budemo držali dogovorenog onda očekujem pobjedu – kaže Arijan Lakić, igrač Zadra.

Prijenos je na HKS televiziji.