Hrvatska
Upitan nastup Tomislava Cvitkovića

Upitan nastup Tomislava Cvitkovića

Sonik dočekuje Cibonu.

Košarkaši Sonik Puntamike večeras u 19. kolu HT Premijer lige dočekuju Cibonu. Igračima Hrvoja Vlašića utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, usred serije teških okršaja s momčadima iz samog vrha ljestvice hrvatskog prvenstva, a domaćinima dodatne probleme stvara ozljeda ponajboljeg igrača Tomislava Cvitkovića čiji je nastup zbog problema s Ahilovom tetivom i dalje upitan.

– Skraćena nam je rotacija pod obručima, ali pokušat ćemo izvući sve što možemo iz igrača koje imamo na raspolaganju. Dobro smo trenirali i dat ćemo sve od sebe da se na najbolji mogući način suprotstavimo Ciboni – kazao je u najavi večerašnjeg susreta trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

Zagrebački sastav u Jazine stiže točno deset dana nakon novog izlaska iz samoizolacije i sa željom da se pobjedom vrati u vrh ljestvice hrvatskog prvenstva.

– O snazi Cibone ne treba trošiti riječi. Od našeg posljednjeg susreta dodatno su se pojačali. Vratili su Brankovića s posudbe te doveli Markotu i Planinića, sve u visokoj liniji. Na unutrašnjim pozicijama su jako dobro pokriveni, pogotovo za ovaj rang natjecanja, i svakako su veliki favoriti u večerašnjem susretu – rekao je 51-godišnji stručnjak.

Utakmice protiv jačih suparnika dobra su prilika za rad na momčadskoj igri i ispravljanje nedostataka prikazanih u dosadašnjem dijelu sezone.

– U zadnjim susretima smo imali velike probleme u kontroli skoka i na nama je da kroz naporan rad na treninzima napravimo pomak u tom segmentu igre, kako bismo u nastavku sezone bili što je moguće konkurentniji – zaključio je Vlašić.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Arena Sportu.