Hrvatska
Upoznajte Akademiju Žane Lelas: Kadetkinje seniorske prvakinje Druge ženske lige

Upoznajte Akademiju Žane Lelas: Kadetkinje seniorske prvakinje Druge ženske lige

Najava završnice kadetskog Prvenstva Hrvatske.

Ovog vikenda čeka nas košarkaško ludilo na Gripama, u organizaciji Košarkaške Akademije Žana Lelas igra se završnica prvenstva Hrvatske za kadetkinje na kojoj uz KAŽL sudjeluju Brod na Savi, Trešnjevka 2009 i Medveščak. 

Nema dvojbi da će sve utakmice biti neizvjesne i zanimljive, na Gripama će se okupiti četiri najbolje ekipa iz Hrvatske. 

- Osvojili smo prvenstvo Dalmacije, bili smo prvi na poluzavršnom turniru u Zagrebu, sve bez poraza, tako da se imamo pravo nadati medalji. Ono što je sigurno, cure će ostaviti srce na parketu, dati sve od sebe. Vjerujem da će publika doći na Gripe i neće pogriješiti, jer, vjerujte mi, imaju što vidjeti - kaže trener Ivan Beram, koji se ove sezone uključio u rad KAŽL i zajedno sa Žanom Lelas i Anitom Rade brine o stručnom radu u klubu.

A KAŽL niže odlične rezultate, u samo tri godine djelovanja cure s Ravnih njiva prvakinje su Hrvatske u kategoriji U-12, U-13 i U-14, viceprvakinje Hrvatske u kategoriji U-15, a ova kadetske ekipa koja se bori za titulu prvakinja Hrvatske, pojačana juniorkom Buljubašić, osvojila je prvo mjesto u Drugoj ligi i igrat će kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu, najviši rang hrvatske ženske košarke.


- Prezadovoljni smo sa svim što smo do sada napravili. Ponekad se prisjetim prvih dana kada smo krenuli, da nije bilo razumijevanja ravnatelja OŠ Ravne njive Miljenka Bitange i ostalih djelatnika škole, možda ne bi bilo ništa od ove lijepe splitske priče. Sada s ponosom možemo reći da smo nešto napravili, ucrtali smo se u košarkašku kartu Hrvatske i svakim novim danom idemo sve bolje, više i jače. Kadetska ekipa nam je odlična, ali ništa lošije nisu ni mlađe kadetkinje, koje su vodeće u Ligi regije jug, u Županijskoj ligi naše djevojčice su također prve... 

Dolaze neke nove klinke, užitak je sudjelovati u njihovom sportskom i životnom odrastanju, i to je ono što nas sve zajedno motivira u daljnjem radu - kaže nam Žana Lelas.  

Raspored utakmice:

Polufinala, subota, 22. veljače, Gripe:

11:30 KAŽL - Brod na Savi

13:45 Trešnjevka 2009 - Medveščak.

Nedjelja, 23. veljače Gripe:

11.00 Utakmica za 3. mjesto
13:15 Finale.