Hrvatska
Upoznajte momčad Marsonije

Upoznajte momčad Marsonije

Autor: Josip Šebalj Photo: Josip Šebalj

Prva muška liga

U pripreme su od 22. kolovoza krenuli košarkaši Marsonije pred kojima je nova liga, ovoga puta daleko jača od one na regiji istok. 

Momčad se dodatno pojačala, dok nitko nije otišao iz kluba. Rad je sada daleko ozbiljniji jer se trenira svaki dan i subotom, dok je samo nedjeljom odmor. Zanimljivo da nema treninga prijepodne, već je jedan dnevno koji traje 3 sata. U njemu trener Igor Kovačević radi na tehnici, taktici, individualno i na motoričkim sposobnostima. Gledajući roster koji je složen za novu sezonu ponovno će košarkaši Marsonije biti jaki na vanjskim pozicijama na kojima je 6 podjednako dobrih i kvalitetnih igrača. 

Prema tome od novih imena ovo ljeto je iz riječkog Kvarnera doveden centar od 206 cm Dario Cvitanović koji je 1998. godine rođen u Kraljevici. Na krilnoj poziciji angažiran je Đakovčanin Matej Češkić koji je posljednju sezonu proveo u Njemačkoj i koji je s 32 godine najstariji u momčadi. 

Povratnik u rodni grad i matični klub je Arian Kovačević koji je u prošloj sezoni bio u Dubrovniku te će pojačati vanjsku poziciju. Iz istog kluba dolazi i Širokobriježanin Vlado Zadro koji je 2001. godište i koji također igra na pozicijama 1 i 2, a osim prijateljstva s Arianom Kovačevićem njega je za dolaskom u Marsoniju preporučio nekadašnji igrač ondašnjeg Svjetlost Broda Damir Vujanović. 

Na vanjskim pozicijama su: Franco Filipović, Patrik Maskaljević, Luka Špehar i Svan Stojsavljević od prošle godine te od ove Arian Kovačević i Vlado Zadro. Na visokim pozicijama su: Luka Pavlinović iz prošle te od nove sezone Matej Češkić i Dario Cvitanović. Vidljivo je da Brođanima nedostaje još jedan igrač na poziciji 4 i 5, a on bi uskoro trebao stići u vidu američkog pojačanja.U radu sa seniorskom momčadi su i juniori: Filip Sivrić, Fran Carević, Jakov Špehar, Filip Sekulić i Emanuel Pavlović. 

Za prvu sezonu u jedinstvenoj Prvoj ligi koja je 2. rang natjecanja cilj je izboriti siguran ostanak. Novost u klubu je da Igor Kovačević više neće voditi brigu o mlađim uzrastima. Imat će fokus samo na prvu momčad, dok će juniore, kadete i pretkadete voditi Dražen Rimarčuk. On će se nakon 17 godina provedenih radeći u ženskoj košarci sada okušati i među momcima u mlađim uzrastima. 

Osim rada u mlađim kategorijama Dražen Rimarčuk bit će i pomoćnik Igoru Kovačeviću u seniorima, a on će juniore i kadete voditi u A-2 ligi – istok u kojoj će oni nastupati pod imenom Gardun iz Garčina. Do početka prvenstva u Prvoj ligi 8. listopada košarkaši Marsonije imaju u planu odigrati pripremne utakmice protiv: Vrijednosnica Osijeka, Đakova, Županje, tuzlanske Slobode, mađarskog Pecsa i austrijskog BBC Norda iz Eisenstadta.