Regija
Urušavanje Primorske: Marko Jagodić Kuridža u Crvenoj zvezdi

Urušavanje Primorske: Marko Jagodić Kuridža u Crvenoj zvezdi

Debitirat će upravo protiv svog dojučerašnjeg kluba.

Dosadašnji krilni centar Primorske i jedan od najkorisnijih igrača ABA lige Marko Jagodić Kuridža novi je igrač Crvene zvezde mts!

Nakon što je prošao liječničke preglede ovaj 32-godišnjak potpisao je ugovor do kraja natjecateljske sezone 2020/2021.

Visok je 205 centimetara i težak 105 kilograma, rođen je 15. svibnja 1987.godine u Zadru, a samo nekoliko godina kasnije preselio se s obitelji u Požegu. Košarkašku karijeru započeo je u Spartaku iz Subotice, igrao je i za Novi Sad, Borac iz Banja Luke, Cibonu, češki Nymburk, belgijski Oostendea i konačno Primorsku. 

U redovima slovenskog ABA-ligaša bio je najkorisniji igrač s prosječnim učinkom od 14 poena, 8 skokova i 3 asistencije po utakmici.

Sa ekipama Cibone, Nymburka, Oostendea i Primorske osvajao je naslove državnih prvaka, a s Cibonom je 2014. godine osvojio je i ABA ligu.

-  Ovo je velika čast za mene. Kada je stigao poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja. Veliki klub i veliki izazov. Nemam puno vremena za uklapanje i uigravanje, zato moram iskoristiti svaki trening kako bi se što prije uključio u rad momčadi. Moje je da radim naporno, treniram i opravdam povjerenje Crvene zvezde, rekao je novi krini centar Crvene zvezde u čijem će dresu s brojem 21 na leđimai debitirat upravo protiv Primorske.