Regija
Uspješno održan seminar u Mostaru: Kineziologija i Košarkaški savez Herceg-Bosne okupili trenere i studenta

Uspješno održan seminar u Mostaru: Kineziologija i Košarkaški savez Herceg-Bosne okupili trenere i studenta

Autor: KSHB

Repeša, Kunce, Pehar i Brekalo

Mostar je u srijedu bio centar košarkaške stručnosti i sportske edukacije, zahvaljujući uspješno organiziranom seminaru od strane Studija Kineziologije pri Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilišta u Mostaru i Košarkaškog saveza Herceg-Bosne. Ovaj događaj privukao je trenere, stručnjake i studente kineziologije iz regije s ciljem stjecanja novih znanja i unapređenja trenerskih vještina.

Seminar je ugostio renomirane stručnjake iz svijeta košarke, imena poput Jasmin Repeša, Darko Kunce, dr. sc. Miran Pehar i doc. dr. Mate Brekalo bila su garancija vrhunskog edukativnog programa.

Jasmin Repeša, dugogodišnji košarkaški stručnjak i trener, podijelio je svoje bogato znanje i iskustvo u vođenju timova na domaćem i međunarodnom nivou. Darko Kunce, poznat kao stručnjak za razvoj mladih igrača, pridonio je raspravi o ključnim elementima razvoja igrača. Miran Pehar, stručnjak iz područja kineziologije, govorio je o odnosu trenera i roditelja u sportu, dok je Mate Brekalo, iskusni trener, dijelio svoja iskustva i praktične savjete o procesu stvaranja vrhunskih igrača.

"Sudjelovanje na ovom seminaru pružilo nam je neprocjenjivu priliku da učimo od najboljih. Čuti iskustva ljudi kao što su Repeša i Kunce neprocjenjivo je za nas koji tek ulazimo u svijet trenerske struke“ izjavio je jedan od studenata kineziologije prisutan na događaju.

„Ovaj seminar predstavlja korak prema ostvarenju visokih standarda u trenerskoj praksi i znanstvenom pristupu sportu, riječi su jednog od nazočnih trenera.“

redsjednik  Košarkaškog saveza Herceg-Bosne  gospodin Dalibor Miloš  izrazio je zadovoljstvo odazivom i istaknuo da će se nastaviti s inicijativama poput ove, potičući sinergiju između studenata kineziologije i profesionalnih trenera kako bi unaprijedili košarkašku scenu u regiji. Također, istaknuo je i kako organizacija ovakve manifestacije ne bi bila moguća bez podrške dekana Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Marina Ćorluke.