Hrvatska
Regija
Ususret doigravanju Cedevita potvrdila strartnu poziciju broj 2

Ususret doigravanju Cedevita potvrdila strartnu poziciju broj 2

Autor: KK Cedevita

Prednost domaćeg terena.

U 22. kolu ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala Mornar 94:80. Momčad Slavena Rimca tako je osigurala drugo mjesto uoči doigravanja i u polufinalnoj seriji imat će prednost domaćeg terena. Protivnik Cedevite bit će Budućnost VOLI ili Partizan (da bi Budućnost zadržala treće mjesto treba joj ili poraz Partizana kod FMP-a ili njezina domaća pobjeda protiv Cibone).

Cedevita je prvu četvrtinu završila s vodstvom 26:20, a na poluvremenu je rezultat bio 44:37. Po povratku s velikog odmora Zagrepčani su nastavili kontrolirati utakmicu, u zadnjih 10 minuta ušli su s prednošću 72:59 i to vodstvo zadržali su do kraja.

U dresu pobjednika Jacob Pullen upisao je 21 poen i četiri asistencije, Elgin Cook ubilježio je 18 poena i pet skokova, Justin Cobbs 17 poena i četiri asistencije, a Filip Krušlin 15 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Na strani gostiju 13 poena i tri asistencije upisao je Daishon Amir Knight, a 10 poena i četiri skoka Landing Sane.

Cedevita – Mornar kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Uvijek se ide iz utakmice u utakmicu, tako da mislim da smo svojim igrama zaslužili drugo mjesto. Današnja utakmica kao utakmica je sa psihološke strane bila jako zahtjevna za igrati jer praktički već svi razmišljamo o onome što će se dogoditi idući tjedan, a to je polufinalna serija. Mentalno nam je nedostajala čvrstina da izađemo i odradimo sve stvari koje smo zacrtali, no na kraju smo pobijedili i mislim da je to jedino bitno. Sad se okrećemo onome što nas očekuje u polufinalu."

Filip Krušlin, bek Cedevite: "Dobila se utakmica. Momčad Mornara je došla u Zagreb rasterećena i s te strane im je bilo lakše za igrati, dok je nama pobjeda izuzetno puno nosila, a to je osiguravanje druge pozicije prije doigravanja i prednost domaćeg terena naspram Budućnosti. Nije to bila možda neka najdivnija predstava s naše strane ove sezone, ali pobjeda je pobjeda i bitno je i da u takvim trenucima pobijedimo."

Mihailo Pavićević, trener Mornara: "Želim čestitati Cedeviti na zasluženoj pobjedi i na sjajnom rezultatu, koji su postigli ove godine. Poslije lošeg početnog starta zaista su trener Rimac, igrači i svi u klubu napravili pravu stvar i doista im čestitam i ujedno im želim sreću u playoffu. Što se tiče nas, mi smo svoj posao završili prošle nedjelje pobjedom protiv FMP-a i time je opstanak kao glavni cilj bio ostvaren. Došli smo ovdje da pružimo svoj trenutni maksimum. Bili smo bez dvojice igrača iz petorke, Rebića i Vranješa, koji zbog ozljede nisu mogli nastupiti, ali to je bila i dobra prilika da se pruži šansa nekim igračima koji su manje igrali. Zadovoljan sam igrom u ovom trenutku na kraju sezone. Mi već od sutra počinjemo planove za sljedeću sezonu. Normalno, čeka nas Prvenstvo Crne Gore, no to će nam poslužiti za slaganje momčadi za iduću godinu."

Trenera Mornara novinari su upitali i za prognozu uoči doigravanja.

"Sve četiri ekipe su najkvalitetnije ekipe u ligi. To će ovisiti od trenutne forme i iskakanja nekog od igrača. Prije svega, mislim da će tu presuditi timska igra, s kojom se Cedevita može pohvaliti naspram individualno jake ekipe Budućnosti. Teško je prognozirati. Sve četiri ekipe imaju svoje šanse. Tko će ih iskoristiti, tko uđe spremniji i tko u tom trenutku da više. Ne bi bilo iznenađenje i da Cedevita eventualno napravi podvig protiv Budućnosti jer su to pokazali ove godine, a i Partizan se nalazi u sjajnoj formi. Bit će vrlo interesantno polufinale", rekao je Pavićević.