Hrvatska
Utakmica istine za Goricu i Alkar

Utakmica istine za Goricu i Alkar

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Nenad Mudrinić

HT Premijer liga

Iza nas je košarkaška 2022. godina. Prvi dio  je bio prilično uspješan za KK Gorica, Bikovi su u četvrt finalu doigravanja izbacili Cedevitu Junior, a zatim pali od budućeg prvaka Cibone u dvije vrlo neizvjesne utakmice.

Na žalost, tada su klub napustili neki od dugogodišnjih nositelja igre poput Borne Kapuste i Marka Bakovića ili povremenih reprezentativaca poput Mate Kalajžića. 

Nova sezona 2022./2023. počela je uvjerljivom pobjedom protiv Zaboka, a zatim je uslijedio neugodan niz poraza. Manjak samopouzdanja utjecao je na poraze u neizvjesnim završnicama i zabilježena je samo još jedna pobjeda u HT Premijer ligi protiv Dinama. 

Sa samo dvije pobjede jasno je da Goričani drže fenjer tablice i da ih čeka mukotrpan trud kako bi uoči Lige za opstanak dohvatili što bolju poziciju. Kroz Ligu za opstanak moguće je ponovo ući i u doigravanje prvenstva Hrvatske, ali u ovoj tranzicijskoj sezoni ipak je prioritet opstanak.

Trener  Braslav Turić preuzeo je momčad tijekom sezone od Vladimira Krstića, podigao nivo igre, a sada je na redu da se podigne i bodovni saldo. Bikovi svakodnevno marljivo treniraju, a trener nam je najavio nastavak sezone:

Prvi dio sezone je bio jako loš i zadnji smo na tablicama obje lige u kojima nastupamo. Dosta utakmica smo izgubili u samim završnicama. Nadam se da je tome došao kraj i da ćemo u novoj godini biti puno bolji, konkretniji i konkurentniji. U nedavnom prijelaznom roku smo kao pojačanje doveli jednog iskusnog igrača, Juru Gunjinu, koji može igrati na pozicijama tri i četiri i nadam se da će nam pomoći u podizanju kvalitete naše igre. U ovoj pauzi smo dobro trenirali i očekujemo u nadolazećim utakmicama da ćemo to i prezentirati” – najavio je Turić.

Prvu priliku za nove bodove košarkaši Gorice će imati već u subotu protiv sinjskog Alkara. U prvom dijelu sezone Sinjani su odnijeli bodove u susretu koji se igrao na jedan posjed, a sada je prilika za revanš. Uljarević, Cinac, Mašić, Jelenković, Batur, Majić, Nakić Vojnović, Gunjina i ostali mladići imaju preveliku kvalitetu da nas ne bi izvukli iz ove teške situacije.

- Utakmica je na rasporedu u subotu  7.  siječnja s početkom u 18 sati  i pozivamo sve ljubitelje košarke da nas podrže u možda ključnoj utakmici sezone, poručuju iz KK Gorica.