Hrvatska
Regija
Utakmica koja može donijeti sve, ali i odnijeti mir

Utakmica koja može donijeti sve, ali i odnijeti mir

Cibona kod Krke.

U 18. kolu ABA lige košarkaši Cibone putuju u Novo Mesto gdje će se sastati sa devetoplasiranom ekipom Krke koja u ovom trenutku ima pobjedu više od Cibone.

U prvom dijelu prvenstva Cibona je u Draženovom domu slavila sa 70-67, a bolja je i u ukupnom omjeru pobjeda pa je tako dosad protiv Krke slavila 17 puta, naspram njihovih 9. No, u ovako bitnoj utakmici teško se oslanjati na te brojke s obzirom da pobjeda znači bijeg u ‘zonu sigurnosti’ uoči posljednje 4 utakmice regularnog dijela sezone.

Ivan Velić, trener Cibone:

Krka je izrazito domaćinska ekipa, jako su nezgodni na svom terenu. Ovo je jako bitna utakmica za obje ekipe. Mi imamo dosta problema sa ozljedama tako da smo priključili neke juniore da bi imali 10 igrača na treningu. Uz Ljubičića i Bilinovca, ozljeđen nam je i kapetan Rozić, ali to ne umanjuje naše ambicije da u Novo Mesto idemo po pobjedu.

Ivan Novačić, igrač Cibone:

Ispred nas je dosta bitna utakmica što se tiče ABA lige. Ovom bi pobjedom rješili puno pitanja. Imamo problema s ozljedama, ali i oni imaju veliki nedostatak što su ostali bez Jonesa koji im je bio glavni igrač. Pokušat ćemo se skupiti i odigrati što je bolje moguće. Idemo tamo na pobjedu.

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Leona Štuklja u subotu, 01.02. s početkom u 17.00 sati. Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.