Hrvatska
Utakmica s okusom nostalgije: Zadar i Šibenka u Jazinama prvi put nakon trinaest godina

Utakmica s okusom nostalgije: Zadar i Šibenka u Jazinama prvi put nakon trinaest godina

Autor: Saša Ćirić

Futsal je "krivac".

Zadar do kraja ovog mjeseca "prisilno" mijenja dom, slikovitije, vraća se u staru obiteljsku kuću - legendarnu dvoranu Jazine. Razlog tome je, kako već znamo, završnica futsal Lige prvaka koja će se u narednih nekoliko dana održati u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Prvi gost u Jazinama bit će, prigodno, najbliži susjed i ljuti rival, Šibenka. Posljednji dvoboj ovih suparnika na istom mjestu odigrao se prije 13 godina i tri dana, 19. travnja 2008. godine. Koliko se od tada svijet promijenio, dovoljno govori činjenica da je trener Zadra bio Aco Petrović, a na parketu su bili Todor Gečevski, Rok Stipčević, Juby Johnson... U šibenskom dresu su na toj utakmici nastupili današnji sportski direktor, tada 19-godišnji poletarac Filip Vukičević, Miro Bilan, Zoran Vrkić među ostalima...

Danas, više od desetljeća kasnije, Šibenka ima iza sebe jedan "reset" i pokušaj napada na ABA ligu u vrijeme Dogus grupe, Zadar novu dvoranu i vječnu potragu za srećom i stabilnošću u regionalnoj ligi. Kako pristupaju sutrašnjem dvoboju koji niti jednom protivniku nije presudan, ali je važan kamenčić u izgradnji ovosezonskog rezultata? Dok Zadrani nakon osvojenog Kupa i osiguranog opstanka u ABA ligi na putu do borbe za naslov prvaka imaju prolazno vrijeme u obliku osiguravanja startne jedinice uoči doigravanja, Šibenčani žele i teoretski osigurati doigravanje i ostati u teoriji za broj 7 i izbjegavanje četvrtfinala upravo protiv Zadrana.

Domaći strateg Veljko Mršić ističe odmor kao ključnu stavku pripreme za ovaj dvoboj.

"Ovih osam dana što smo imali nam je jako dobro došlo, uspjeli smo se odmoriti i trenirati dobro. Šibenka je prva utakmica u seriji pet utakmica do 30. travnja. Šibenka je zanimljiva momčad, to je spoj mladosti i iskustva, imaju malu rotaciju. Oni su dobra šuterska ekipa i to su više puta pokazali ove sezone. Pobijedili su ove sezone Cibonu i Splita na domaćem parketu zato moramo biti ozbiljni, odigrati dobru utakmicu i moramo imati dobar ritam da bi ostvarili pobjedu što nam je cilj. Mi želimo do kraja regularnog dijela prvenstva zadržati prvo mjesto.” 

Trener Šibenke Dženan Rahimić u ovaj susret ulazi bez imperativa pobjede, ali sa željom da njegovi dečki pokažu srce.

Nema se što puno govoriti o ekipi Zadra, znamo svi da trenutno zauzimaju prvo mjesto u HT Premijer ligi. Radi se o odličnom sastavu, dobro vođenom, pokrivenom na svim pozicijama sa po dva igrača.
Nadam se da se možemo dobro suprotstaviti njima i da budemo što duže u nekom egalu, da pružimo jednu dobru utakmicu, borbenu. Moramo dignuti agresivnost na još veći nivo i da se probamo oduprijeti toj njihovoj agresivnosti. Zdravstveni bilten kod nas je uvijek popunjen. Imamo još uvijek dosta ozlijeđenih, za ovu su utakmicu upitni Šarić i Vlaić, uz sigurne izostanke Andabake i Solomuna. U momčad se nakon kratke pauze vraća Ivan Gulin. Treninzima seniorske momčadi ponovo smo priključili kadete Lukasa Bobeka i Petra Šarića te po prvi put razigravača Ivana Milovca, koji je 2003.godište. Te ozljede, uz karantene i nemogućnost treniranja na Baldekinu, su nešto što nas prati cijelu sezonu. Mislim da će svi momci koji sutra budu na parketu dati svoj maksimum.

Utakmica Zadra i Šibenke igra se u četvrtak u 19:00.