Hrvatska
Utakmica završila 40 razlike, svi sretni jer nije bilo ozljeda

Utakmica završila 40 razlike, svi sretni jer nije bilo ozljeda

Autor: Branko Tabak

Cedevita odradila utakmicu s Alakrom.

Dan nakon pobjede protiv Budućnosti u derbiju ABA lige, koja je vratila mir u svlačionicu, košarkaši Cedevite su odradili i susret s Alkarom u HT Premijer ligi. Vitamini su slavili 100-60

Trener Jurij Zdovc i njegov pomoćnik Slaven Rimac odmorio su ključne igračem, razigrali one koji manje participiraju i sačuvali momčad od ozljeda i trauma uoči nastavka sezone.

Ipak nisu mogli poštedjeti baš svih.

- Malo je delikatna situacija, s obzirom da su opet neki igrači koji su jučer puno igrali, Kruška i Will, morali danas malo potegnuti. No, jednostavno je tako. Imamo dvojicu-trojicu ozlijeđenih kao što je mali Bajo, koji je danas trebao igrati više, ali nažalost nije bio u mogućnosti i onda smo morali ipak igrati s tim igračima koji su već od jučer načeti. Prošlo je OK. Igrali smo ozbiljno, koliko je bilo potrebno. Bitno je da se nitko nije ozlijedio i idemo dalje, rekao je nakon utakmice Slaven Rimac,

Džanan Musa, Roko Leni Ukić, Demetris Nichols i Andrija Stipanović nisu ni ulazili u igru, dok je Nik Slavica koji je najveći dio sezone u ulozi promatrača s 20 poena 7 skokova i 4 asistencije bio prvo ime susreta.

Toni Perković je odigrao svih 40 minuta, zabio je 17 poena uz 63 posto šuta. William Chery ih je postigao 18 (70 posto uspješnosti), dok je Chris Anthony Johnson ostvario double-double učinak - po 11 poena i skokova uz 5 asistencija.

Kod slabašnog Alkara istaknuo se Tonko Vuko sa 19 poena i 6 skokova. Trener Neven Plantak nakon utakmice ipak nije bio potpuno nezadovoljan.

- Imali smo pet minuta prije kraja solidnih 20 i nešto poena minusa, ali više mi je bilo bitno da se nitko ne ozlijedi i da mladi igrači okuse utakmicu protiv ovako velikog protivnika. U nekim segmentima sam zadovoljan. Jednostavno, kvaliteta je debelo na strani Cedevite, tako da je to zaslužena pobjeda Cedevite. Nama su bitne ove utakmice koje su nam važne za opstanak. Nemam što reći nego čestitati Cedeviti, zaključio je Plantak.