Europa i Svijet
Hrvatska
Utakmicu dva Ćosićeva kluba gledat će i vlasnik Utah Jazza

Utakmicu dva Ćosićeva kluba gledat će i vlasnik Utah Jazza

Autor: BB.hr Photo: KK Zadar/ZvonkoKucelin

Ovosezonska premijera KK Zadar

Košarkaši Zadra večeras u 19 sati igraju prvu pripremnu utakmicu za novu sezonu 2023/24, a protivnik je jedna od 14 najboljih momčadi američke NCAA lige, Brigham Young University.

Puno je razloga zbog kojih će pravi poznavatelji i prijatelji košarke večeras posjetiti dvoranu Krešimir Ćosić. Prvi se krije u činjenici da Zadranima u goste stiže sveučilište za koje je igrao legendarni zadarski košarkaš, jedan od najboljih europskih igrača svih vremena, igrač po kojemu dvorana nosi ime - Krešo Ćosić. Drugi je prilika da se pozdrave igrači koji su osvojili naslov prvaka te i ove sezone ostali dio momčadi  Zadra, uključuju i MVP-a AdmiralBet ABA lige Luku Božića. Poseban razlog je dolazak na utakmicu novog vlasnika NBA momčadi Utah Jazza Ryana Smitha i bivšeg hrvatskog reprezentativca koji je nosio des Utahe Gordana Giričeka.

Koliko je kvalitetan večerašnji protivnik Zadra pokazuje i rezultat sinoćnje utakmice u kojoj je BYU u Trstu pobijedio ekipu Trsta 84-73 uz dominaciju u igri tijekom cijelog susreta.

Utakmica Zadar - BYU počinje u srijedu u 19 sati, a ulaznice po cijeni od 2 eura mogu se kupiti na entrio.hr, Entrio prodajnim mjestima te od  na blagajni ispred dvorane Krešimir Ćosić od 16 do 19 sati.