Europa i Svijet
Hrvatska
Uvjerljiva pobjeda protiv Bugarske

Uvjerljiva pobjeda protiv Bugarske

U20 ženska reprezentacija Hrvatske.

U četvrtoj utakmici European Challengera u Sofiji naše su mlade (U20) reprezentativke konačno uspjele prikazati igru za kakvu smo znali da su i više no sposobne. Protiv domaće Bugarske upisana je visoka i neupitna pobjeda od 80:52.

U20 djevojke su u potpunosti dominirale utakmicom, ni u jednom trenutku ne dopustivši imalo sumnje u konačan ishod. Bugarsku su u potpunosti nadskakale (45 naprama 25 skokova) i, najvažnije, znatno poboljšale preciznost šuta (ukupno 50.8%, a 57.8% za 2 poena).

Najefikasnija igračica bila je Ana Mandić s 15 poena, 9 skokova i 4 osvojene lopte. Marta Savić je postigla 14 poena, dok su po 13 ubacile Tonia Bilić i Gabriela Grizelj (8 skokova). Valja istaknuti i Anu Hakličku koja je uz 4 poena i 7 puta asistirala, uz 4 skoka i dvije osvojene lopte.

Glavni trener reprezentacije Dean Nemec: “Utakmicu smo kontrolirali od samog početka prvenstveno kroz obranu. Nakon prve četvrtine počeli smo stjecati i napadačku sigurnost i samopouzdanje, što nam je nedostajalo tijekom prethodnih utakmica. Na kraju uspjeli smo postići 80 koševa i nadam se najaviti bolji napadački učinak i u sutrašnjoj zadnjoj utakmici protiv Belgije.”

Utakmica protiv Belgije je na rasporedu sutra, 18. srpnja s početkom u 16 sati, a uživo se može pratiti OVDJE.